Vešņakovs par referendumu: tagad iespējamas divas pieejas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijd Pālens/LETA

Ja novērtējam referenduma par krievu valodas statusu skaitliskos rezultātus, tad tie bija prognozējami jau pirms referenduma, tāpēc tie Krieviju nepārsteidza.

To intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» atzina Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Viņš norādīja, ka referendums ļoti precīzi atsedza to, ka Latvijā ir problēma valsts politikas attieksmē pret nacionālajām minoritātēm.

«Šī problēma ir jārisina. Tagad ir iespējamas divas pieejas. Pirmā ir dialoga un kompromisu pieeja, īstenojot starptautisko organizāciju ieteikumus. Ir otra pieeja. Ņemot vērā, ka ir referendumā ir formāls uzvarētājs, var mēģināt censties saliedēt sabiedrību, padarot nacionālo politiku vēl stingrāku. Otrs ceļš ved uz konfrontāciju un nacionālo attiecību saasināšanu ar visām no tā izrietošām ārkārtīgi negatīvām sekām,» uzskata Vešņakovs.

Viņš uzsvēra, ka ļoti vēlētos, lai Latvija nenovirzītos uz destrukcijas ceļa. «Tas noteikti nedos nekādus labus rezultātus Latvijas tautai,» sacīja Vešņakovs.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu