Jurkāns: Krievija atrodas perspektīvā situācijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns nešaubās, ka par nākamo Krievijas prezidentu atkal kļūs pašreizējais premjerministrs Vladimirs Putins, tomēr viņš ar interesi vēros, kā situācija kaimiņvalstī attīstīsies pēc prezidenta vēlēšanām.

Sarunā Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» Jurkāns sacīja, ka viņam neatbildēts jautājums ir, vai pašreizējās varas opozīcija ir neatkarīgs veidojums, vai tomēr Putina inspirēts pasākums. «Jāskatās, ka notiks 5.martā [dienā pēc prezidenta vēlēšanām Krievijā],» sacīja Jurkāns.

Runājot par Krievijas turpmāku attīstību, bijušais politiķis atzina, ka kaimiņvalsts atrodas perspektīvā situācijā. «Krievijas atrodas perspektīvā situācijā, ja skatās, kas notiek Āzijas reģionā. Ja Putins grib Krievijai nopelnīt, tad tur [Āzijas reģionā] ir tā nauda,» pauda Jurkāns.

Savukārt attiecībā uz iespējamajiem Krievijas ienaidniekiem Jurkāns teica, ka Krievijai tādu patlaban nav. «Krievijai nav ienaidnieku – Eiropa tai nedraud, ASV gatavojas prezidenta vēlēšanām, bet Ķīna ir Krievijai draudzīga. Valsts ir komfortablā vidē,» – tā Jurkāns.

Kā ziņots, Krievijā svētdien notiks Valsts prezidenta velēšanas. Patlaban tiek prognozēts, ka valsts vadītāja amatu atkal ieņems Putins.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu