Krievijas prezidenta vēlēšanu dalībnieki Rīgas iecirkņos veido pamatīgas rindas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Krievijas prezidenta vēlēšanu dalībnieki Rīgas iecirkņos veido pamatīgas rindas, novēroja aģentūra LETA.

Pie Krievijas vēstniecības Antonijas ielā izveidojusies aptuveni 200 cilvēku gara rinda, kuri stāv uz gājēju ietves gan Kalpaka bulvārī, gan Alunāna ielā.

Ievērojama vairāk nekā 100 cilvēku gara rinda izveidojusies arī Maskavas namā Marijas ielā. Cilvēki uz ielas gan nestāv, jo rindā gaidītāji pagaidām spēj izvietoties nama telpās.

Savukārt pie Krievijas vēstniecības Konsulārās nodaļas Dzirnavu ielā pēc plkst.10 rindas uz ielas vēl nebija.

Balsotāji uzvedas samērā mierīgi un lielus asumus aģentūra LETA pagaidām nenovēroja. Daži rindā stāvētāji solās balsot par bijušo prezidentu, pašreizējo Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu, jo viņš «spējot ieviest kārtību un rūpējoties par tautiešiem ārzemēs». Savukārt citi norāda, ka Putins esot diktators un jābalso par kādu citu.

Kā ziņots, šodien Krievijā notiek prezidenta vēlēšanas, kurās, gandrīz droši, uzvarēs Putins, atgriežoties Kremlī jau uz trešo pilnvaru termiņu.

Par 59 gadus vecā bijušā VDK virsnieka uzvaru, šķiet, nešaubās vairs neviens.

Valsts organizētās aptaujas liecina, ka jau pirmajā vēlēšanu kārtā Putins saņems 60% balsu, kamēr par viņa tuvāko sāncensis - komunistu līderi Genādiju Zjuganovu - gatavojas balsot tikai 15% vēlētāju.

Par trešo vietu nāksies cīnīties miljardierim Mihailam Prohorovam un skandalozajam populistam Vladimiram Žirinovskim, kamēr bijušais parlamenta augšpalātas spīkers Sergejs Mironovs, visticamāk, paliks pēdējā vietā.

Taču analītiķi norāda, ka pārliecinošā uzvara, iespējams, tikai ievadīs jaunu politiskās nestabilitātes laikmetu, kas būs krasā pretstatā ar Putina diviem iepriekšējiem prezidentūras termiņiem, kas ilga no 2000. līdz 2008.gadam.

Krievija aptver astoņas laika joslas, tādēļ balsošana pēc Latvijas laika sākās jau no pusnakts, vēlēšanu iecirkņu durvīm veroties Tālajos Austrumos, bet noslēgsies Kaļiņingradā 21 stundu vēlāk - plkst.19 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu