Novērotāji: Krievijas prezidenta vēlēšanās daudz pārkāpumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Svētdien notiekošajās Krievijas prezidenta fiksēti daudz pārkāpumu, apliecināja neatkarīgās novērotāju organizācijas «Golos» pārstāvis Andrejs Buzins, norādot, ka pārkāpumu šajās vēlēšanās ir tikpat daudz, cik 4.decembra parlamenta vēlēšanās.

«Nevarētu teikt, ka [pārkāpumu] ir daudz vairāk, bet to arī nav daudz mazāk. Ir aptuveni vienāds ziņojumu skaits. Interesanti ir tas, ka ir mainījusies struktūra. Ja [Valsts] domes vēlēšanās bija daudz ziņojumu par biļetenu nelikumīgu iemešanu un «karuseļiem» [nereģistrētu vēlētāju vairākkārtīgu balsošanu], tad tagad ziņojumu vairāk ir par piespiedu balsošanu, un par to, ka uz iecirkņiem tiek atvesti cilvēki, kas balso, bet kam nav Maskavas pieraksta,» skaidroja «Golos» pārstāvis.

«Kopumā ņemot, ziņojumu pienāk daudz. Pārkāpumu kartē ir jau vairāk nekā četri tūkstoši ziņojumu, dalām šo skaitli ar divi, jo pusei no tiem nav sakara ar sūdzībām, tad sanāk aptuveni divi tūkstoši ziņojumu par pārkāpumiem. Es to uzskatu par sliktu zīmi. Jo daudz tika runāts par cīņu ar pārkāpumiem, pārāk daudz, tomēr mums ir šāda plūsma,» sacīja Buzins.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu