Čečenijā kārtējo reizi nodrošināts vēlētāju aktivitātes rekords

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Svētdien notiekošajās Krievijas prezidenta vēlēšanās vēlētāju aktivitātes rekords kārtējo reizi uzstādīts Čečenijā, kur līdz plkst.12 nobalsojuši vairāk nekā 50% balsstiesīgo vēlētāju, vēsta telekanāls «Doždj».

Kāpēc gan tieši Čečenijā uzstādīts aktivitātes rekords? Tāpēc, ka vēlēšanas Čečenijā - tie ir svētki, skaidro telekanāla žurnālisti.

Kā vēsta novērotāji un kā ir redzams vēlēšanu iecirkņos izstādīto tīmekļa kameru tiešraidēs, situācija republikā un it īpaši tās galvaspilsētā Groznijā izceļas ar lielu līksmību.

Līdzās lielākajai daļai vēlēšanu iecirkņu notiek vietējo estrādes zvaigžņu koncerti, bet pašos vēlēšanu iecirkņos ik pa laikam redzami dejojoši cilvēki.

http://www.youtube.com/watch?v=5cRFre6fHwY

Tiesa gan, internetā var atrast citus viedokļus par Čečenijas vēlēšanām.

Tā vēl pirms balsojuma Krievijas ziņu portāls «RosBalt» vēstīja, ka Čečenijas iedzīvotājus uz vēlēšanām spiež ierasties policijas iecirkņu darbinieki, turklāt dažkārt šie paši darbinieki tieši norādīja, par kuru kandidātu ir jābalso.

Saprotams, šīs ziņas republikas Centrālās vēlēšanu komisija sauca par «sadomātu problēmu», kas destabilizē sabiedrību.

Atbilstoši jaunākajai informācijai no Čečenijas 615 tūkstošiem balsstiesīgo iedzīvotāju jau patlaban nobalsojuši 611 tūkstoši, un tas nozīmē, ka līdz 100% vēlētāju līdzdalībai atlicis pavisam nedaudz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu