Kalniete: ja Putins nemainīsies, viņu var piemeklēt līdzīgs liktenis, kā Arābu valstu vadītājus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Jaunajam Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir dota pēdējā iespēja, lai mainītu Krievijas politikas kursu un pārveidotu Krieviju, uzskata  Latvijas pārstāve Eiropas Parlamentā (EP) Sandra Kalniete.

Deputāte atzīmē, ka spēcīga, demokrātiska un atvērta Krievija ir nepieciešama ne tikai visai pasaulei, bet jo īpaši pašiem Krievijas iedzīvotājiem.

«Ceru, ka prezidents Putins izmantos sev piešķirto mandātu, lai padarītu Krieviju par modernu demokrātisku valsti,» uzsver Klaniete.

Viņa norāda, ka pēdējo mēnešu protesti pierāda, ka Krievijā cilvēki ir nobrieduši pārmaiņām un nevēlas samierināties ar autokrātisko režīmu.

«Ja Putins nemainīsies un nepildīs tos reformu solījumus, kurus devis vēlētājiem savas priekšvēlēšanu kampaņas laikā, tad viņu var piemeklēt līdzīgs liktenis kā Arābu valstu vadītājus. Pirms diviem gadiem neviens pat ne ticēja, ka varētu krist Ēģiptes vai Lībijas autoritārie režīmi,» sacīja Klaniete.

Tāpat deputāte uzskata, ka, jo demokrātiskāka un modernāka būs Krievija, jo labākas attiecības tā veidos ar savām kaimiņvalstīm. «Latvijai ir nepieciešamas labas attiecības ar Krieviju, kuras ir balstītas uz abpusēju cieņu un sapratni, jo no tā ieguvējas būs abas valstis un to iedzīvotāji,» saka Kalniete.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu