Krievijā arestēti 500 protestētāji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/RIA Novosti

Pēc pašreizējā premjerministra Vladimira Putina uzvaras vēlēšanās un tai sekojošajiem opozīcijas protestiem Krievijā pirmdien arestēti vairāk nekā 500 protestētāji.

Maskavas centrā, Puškina laukumā, pirmdienas vakarā uz opozīcijas protesta mītiņu «Par godīgām vēlēšanām» sapulcējās aptuveni 20 000 demonstrantu.

Jau ziņots, ka mītiņš noritēja mierīgi, un vairums demonstrantu izklīda, tomēr radikālākajiem aktīvistiem - aptuveni tūkstotim cilvēku, kas laukumu pamest atteicās, - izraisījās sadursmes ar policiju. Desmitiem demonstrantu, arī pazīstami opozīcijas līderi, tika arestēti.

Aizturēti tika arī Kreisās frontes līderis Sergejs Udaļcovs, populārais blogeris Aleksejs Navaļnijs, kā arī viens no opozīcijas kustības «Solidaritāte» līderiem Iļja Jašins.

Policija paziņojusi, ka Maskavā arestēti 250 cilvēki, tostarp vairāki desmiti aizturēti, izklīdinot nesankcionētu mītiņu pie Centrālās vēlēšanu komisijas ēkās, tostarp arī kustības «Cita Krievija» līderis Eduards Ļimonovs.

Savukārt Sanktpēterburgā policija kopumā aizturējusi 300 demonstrantus, informēja kāds avots vietējā policijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu