Arī pēc «Costa Concordia» avārijas eiropieši kruīza braucienus uzskata par drošiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Neraugoties uz šā gada sākumā notikušo kruīza kuģa «Costa Concordia» avāriju, kurā dzīvību zaudēja 32 cilvēki, vairums eiropiešu joprojām uzskata, ka kruīza braucieni ir droši, liecina otrdien publiskotie pēc kruīza kuģu operatora MSC pasūtījuma veiktās aptaujas dati.

Laika posmā no 3. līdz 14.februārim Francijā, Vācijā, Itālijā un Spānijā tika apjautāti 2524 cilvēki, no kuriem 78,5% pauda pārliecību, ka kruīza braucieni ir drošs ceļošanas veids.

Visaugstākais šis rādītājs bija Itālijā, kur par kruīza braucienu drošību nešaubās 84%.

Šī aptauja gan tika veikta pirms kruīza kuģa «Costa Allegra» negadījuma Indijas okeānā. Jau ziņots, ka uz kuģa, kas pieder tai pašai kuģniecībai, kuras sastāvā kuģoja arī «Costa Concordia», izcēlās ugunsgrēks, kā dēļ tas nevarēja turpināt ceļu un tika aizvilkts uz Seišelu salām.

Kā skaidro MSC, aptaujas dati ļauj cerēt, ka kruīza ceļojumu rezervēšanas apjoms, kas pēc janvāra ir sarucis, atkal pieaugs.

Jau ziņots, ka 13.janvāra vakarā pie Džiljo salas Toskānā Vidusjūras kruīza kuģis «Costa Concordia» uzskrēja zemūdens klintij. Avārijas brīdī uz kuģa atradās 4229 cilvēki, tostarp 3200 tūristi no 60 valstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu