Lidostā notvertais «cilvēks - narkotiku konteiners» uzvedies neadekvāti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lidostā «Rīga» notvertais narkokurjers kokaīnu varētu būt vedis patēriņam vietējā tirgū, par šādu izmeklētāju pamata versiju šodien žurnālistus informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes direktors Edijs Ceipe.

<font color="#0066cc">Foto: kokaīna krava, kuru aizturētais veda kuņģī</font>

Viņš informēja, ka svētdien lidostā aizturēts 1977.gadā dzimis Latvijas iedzīvotājs, kurš jau agrāk bija nonācis tiesībsargājošo iestāžu uzmanības lokā un bijis sodīts par citiem pārkāpumiem, piemēram, zādzībām.

Muitas darbiniekiem viņš licies aizdomīgs, tāpēc novirzīts uz papildu pārbaudēm, kurās izturējies ļoti aizdomīgi - vai nu smējies, vai nu saskumis, kā arī nav spējis paskaidrot, kādus tūrisma objektus apmeklējis Argentīnā. Tāpēc arī pieņemts lēmums viņu nogādāt slimnīcā, lai veiktu padziļinātas pārbaudes.

Tajās konstatēts, ka vīrietis savā ķermenī pārvadāja 61 kapsulu ar kokaīnu, kas bija šķidrā veidā.

Pēc sākotnējam aplēsēm, ievestā narkotiku krava kopā ar kapsulām sver apmēram 800 gramus un tās iespējamā tirgus vērtība varētu būt no 20 000 līdz 50 000 latu.

Ceipe uzsvēra, ka šis ir pirmais gadījums Latvijas vēsturē, kad tiesībsargājošajām iestādēm izdevies notvert tā saucamo «cilvēku - konteineri» ar visu kravu.

Narkotikas konteineros pildītas šķidrā veidā, lai tās būtu grūtāk atklāt ar skeneru palīdzību. Ceipe pieļāva, ka no šīs šķidrās vielas tvaicēšanas procesā bija plānots saražot kokaīnu. Attiecīgi «speciālisti», kas to var paveikt, atrodami katrā valstī.

Par notikušo sākts kriminālprocess, un aizturētais narkokurjers jau atrodas apcietinājumā.

Vēl tiks lemts par drošības līdzekli. Aizturētajam draud līdz pat 15 gadiem cietumā.

Notvertais narkokurjers gan neesot īpaši runīgs, jo ir fiziski novārdzis, ņemot vērā, ka vairākas dienas gan pirms narkotiku vešanas, gan arī, kamēr tās izvadītas no viņa ķermeņa, neko nav ēdis.

Kā ziņots, policija šā gada sākumā atklāja, ka tieši pēdējo gadu laikā pieaugusi tendence Latvijas valstspiederīgajiem iesaistīties narkotiku pārvadāšanas «biznesā». Tas esot saistīts ar ieilgušo ekonomisko krīzi, kad daudzi zaudējuši darbu un līdz ar to arī ienākumus.

Tā, piemēram, janvāra beigās Valsts policija informēja, ka vairākās Eiropas un Dienvidamerikas valstīs tiesas procesus gaida līdz 20 narkokurjeriem no Latvijas.

Lidostā &laquo;Rīga&raquo; aiztur narkokurjeru ar vēderā paslēptu kilogramu kokaīna

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu