Lindermans izlabos kļūdas un vēlreiz iesniegs prasības pieteikumu pret Āboltiņu un LA

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa tehnisku neprecizitāšu dēļ pagaidām bez virzības atstājusi biedrības «Dzimtā valoda» līdera Vladimira Lindermana prasības pieteikumu pret Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V) un «Latvijas Avīzi», kurā prasīts piedzīt no katra 5000 latus par viņa goda un cieņas aizskaršanu.

Lindermans aģentūrai LETA skaidroja, ka pieteikumā nav bijusi norādīta atbildētāja - Āboltiņas - adrese, kuru viņam neesot bijis iespējams noskaidrot, jo Iedzīvotāju reģistrā viņam atteikušies sniegt šādu informāciju. Tāpat bijusi kļūda, apmaksājot ar lietas izskatīšanu saistītos izdevumus.

Lindermans apgalvoja, ka jau nākamnedēļ tiesā tiks iesniegts precizēts pieteikums.

Biedrības līderis iepriekš stāstīja, ka šādā veidā viņš vēlas apturēt biedrības «Dzimtā valoda» līderu apmelošanu un «demonizēšanu». «Drīz jau tantiņas laukos sāks biedēt savus bērnus, sakot: «Ja slikti uzvedīsies, Lindermans un [viņa domubiedrs Jevgēnijs] Osipovs atnāks tev pakaļ!»» nobažījies Lindermans.

Nacionālboļševiks skaidro, ka prasa kompensāciju no Āboltiņas un «Latvijas Avīzes» (LA) tāpēc, ka Saeimas spīkere intervijā šim laikrakstam norādījusi uz viņa līdzšinējo darbību, kura visspilgtāk esot izcēlusies ar aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valdību un mainīt politisko sistēmu. «Dzimtās valodas» līderis atgādina, ka tiesa viņu šajās apsūdzībās attaisnoja.

Lindermana skatījumā, ņemot vērā minētos apstākļus, Āboltiņa viņu ir klaji nomelnojusi, tāpēc viņš vēlas piedzīt no politiķes 5000 latu morālā kaitējuma kompensāciju. Tādu pašu summu Lindermans prasa no «Latvijas Avīzes». «Kā pieklājīgs cilvēks es sākotnēji prasīju redakcijai atsaukt šo publikāciju un atvainoties man. Redakcija atvainoties atteicās. Tātad tiksimies tiesā,» norāda Lindermans.

Nākamā, ar kuru «Dzimtās valodas» līderis apņēmies tiesāties, ir eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Lindermans atklāj, ka juristi jau gatavo prasības pieteikumu pret viņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu