Putina atbalsta mītiņu masu skatu dalībnieki palikuši bez samaksas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Krievijas prezidenta vēlēšanās uzvarējušā Vladimira Putina atbalsta masu mītiņu dalībniekiem nav samaksāta solītā nauda, pastāstījis viens no koordinatoriem, kurš gādājis cilvēkus Putina demonstrāciju masu skatiem.

Sergejs, kurš lūdzis neminēt viņa uzvārdu, ir profesionāls kino masu skatu organizētājs un gādājis apmaksātus dalībniekus Putina atbalsta mītiņiem Maskavā 4.februārī un 4.martā.

Putina atbalsta mītiņu masu skatu pasūtītājs palicis Sergejam parādā 150 tūkstošus rubļu (2700 latu), un tāpēc viņam tagad nav naudas, ko maksāt saviem līdzstrādniekiem.

Maskavas Manēžas laukumā 4.martā notikušā mītiņa organizācijas starpnieku ķēdi Sergejs nepārzina. Viņš uzskata, ka tajā varētu būt septiņi līdz desmit līmeņi. «Galīgais pasūtītājs? Ja reiz svinēja Putina vēlēšanas, attiecīgi, kaut kur pie viņa,» spriež masu skatu organizators.

Par naudu piedalīties mītiņos pamatā piekrituši Piemaskavas iedzīvotāji, bet bijuši arī maskavieši, kas vairumā gadījumu ieradušies galvaspilsētā peļņā no citiem reģioniem. Daudzi iepriekš bijuši nodarbināti masu skatos kino un televīzijas projektos.

Bija paredzēts, ka samaksa par dalību mītiņā tiks veikta pēc tā noslēguma. Mītiņa dalībniekam bija savam kasierim jāuzrāda atpazīšanas zīme - tiešā koordinatora izsniegts kabatas kalendārs vai spēļu kārts. Tomēr ar kārtīm radies sajukums, un Sergeja darbinieki naudu nav saņēmuši.

Līdzīgi gadījies arī citu mītiņotāju koordinatoriem.

«Cilvēki naudu vienkārši pievāca sev, savā kabatā! Vispārcilvēciskās tikumības jēdzieni vairs nav iekļauti mūsu dzīves normās,» sašutis ir mītiņa koordinators.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu