«Greenpeace» konstatē piesārņojumu avarējušā «Costa Concordia» apkārtnē

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Vides aizstāvju aktīvistu grupa «Greenpeace» piektdien brīdināja, ka Tirēnu jūrā pie gleznainās Džiljo salas no avarējušā kruīzu kuģa «Costa Concordia» ieplūst ķimikālijas, tomēr nopietns apdraudējums videi nav konstatēts.

Organizācijas eksperti paraugus no jūras paņēma laikā no 15.līdz 18.februārim.

Analīzes ir atrastas ogļūdeņražu pēdas dzeramajā ūdenī uz salas, kā arī amonija pēdas jūrā, ko varētu būt radījusi uz kuģa sabojājušies organiskie materiāli, piemēram, pārtika. Tāpat atrastas arī ziepju un citu rūpniecisko mazgāšanas līdzekļu pēdas jūras ūdenī.

Tomēr «Greenpeace» veikto pārbaužu rezultāti parāda mazāku piesārņojumu nekā Itālijas Toskānas reģiona atbildīgo iestāžu veiktās pārbaudes.

«Greenpeace» Itālijas atzars aicināja valdību aktīvāk rīkoties, lai Džiljo salas apkaimē no ķimikālijām pasargātu delfīnus un vaļus.

Vides aizstāvji vairākkārt brīdinājuši, ka kuģi pārvietojas pārāk tuvu krastam, kas samazina vaļveidīgo kārtas populāciju šajā reģionā.

«Greenpeace» eksperti atzinuši, ka jūras iemītnieku dzīve un apstākļi jūras dibenā zem avarējuša kuģa ir labi.

Itālijas kuģniecības kompānijas «Costa Crociere» kuģis «Costa Concordia» ar 4229 cilvēkiem 13.janvārī uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā. Avārijā gāja bojā vismaz 32 cilvēki.

Kuģa kapteinis Frančesko Sketino, kuru tabloīdi nodēvējuši par «kapteini Gļēvuli», ir mājas arestā. Viņam ir izvirzītas apsūdzības cilvēku nonāvēšanā, kā arī par to, ka viņš atstājis kuģi, lai gan no tā nebija pabeigta cilvēku evakuācija.

Notiek izmeklēšana pret vēl astoņiem cilvēkiem, tostarp trim » Costa  Crociere» augstām amatpersonām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu