«Putina atentāta» lieta var izgāzties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ukrainas likumsargiem pagaidām nav izdevies iegūt pierādījumus tam, ka aizturētie teroristi būtu plānojuši atentātu pret Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu pirms Valsts prezidenta vēlēšanām.

Krievijas laikraksts «Komersant» vēstī: ukraiņu speciālisti uzskata, ka aizturētās personas bija plānojušas sprādzienus, taču terora aktu mērķis nav bijis konkrētas personas. Tiek ziņots, ka aizturētie bija plānojuši «ekonomiska rakstura diversijas».

Ukrainas likumsargi žurnālistiem atklājuši, ka «Putina atentāta» lietas izmeklēšanā pagaidām nekādu būtisku jaunumu nav.

Tomēr laikrakstam kāds izmeklēšanai tuvu stāvošs avots atklājis, ka pagaidām iegūtie pierādījumi nedod skaidru atbildi, kas īsti bijis teroristu mērķis. Patlaban speciālisti droši varot vien apgalvot, ka aizturētie tikuši apmācīti, kā izgatavot sprāgstvielas un tās pielietot.

Zināms, ka aizturēto personu dzīvesvietā atrasts dators, taču tajā atrodamā informācija nebūt neliecina, ka teroristu plānos bijis uzbrukt Putinam. Izmeklētāji sliecas domāt, ka teroristu mērķis bija sarīkot sprādzienus, piemēram, pie gāzes vai naftas vadiem, skaidrojis avots.

it kā novērsuši atentāta mēģinājumu pret pašreizējo Krievijas premjerministru un jaunievēlēto Valsts prezidentu Vladimiru Putinu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu