Lembergam «Diena» nepiederot «ne caur mīlestību, ne naidu»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ventspils mēram Aivaram Lembergam nepieder laikraksts «Diena». To viņš šodien apgalvoja Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā «900 sekundes».

Atbildot uz jautājumu par iespējamo netiešo ietekmi laikrakstā, Lembergs sākumā atjokoja, sakot, ka rediģē laikraksta saturu. Taču pēc tam teica, ka viņam «Diena» nepieder ne tieši ne netieši, «ne caur mīlestību, ne caur naidu».

Kā ziņots, pēc 98,86% AS «Diena» akciju iegādes uzņēmējs Viesturs Koziols AS «Žurnāli un Diena» iekļāvis uzņēmumā SIA «Rīgas Tirdzniecības osta» (RTO) un turpmāk Koziols plāno vadīt RTO padomi, koncentrējoties uz visa koncerna stratēģisko vadību, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Dienas Mediji» mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Dābola.

Koziols uzsvēra, ka pirms diviem gadiem vienojies ar iepriekšējiem «Diena» īpašniekiem par 51% un vēlāk arī par atlikušo akciju iegādi. Tas esot izdarīts. Tagad uzņēmuma operatīvo vadību viņš esot gatavs uzticēt citiem un pats lielāku uzmanību pievērst arī pārējo savu īpašumu pārvaldībai. Tādēļ pieņemts lēmums AS «Žurnāli un Diena», kas ir 98,86% AS «Diena» akciju turētājs, uz pirkuma līguma pamata iekļaut RTO, kur viņš esot lielākais īpašnieks ar sev piederošiem 36%.

AS «Diena» ir lielākais nacionālais mediju un poligrāfijas uzņēmums Latvijā. AS «Diena» koncernā ietilpst SIA «Dienas mediji», SIA «Izdevniecība Dienas žurnāli», SIA «Abonēšanas centrs Diena», SIA «Dienas grāmata», SIA «Izdevniecība Dienas bizness», SIA «RPD», SIA «Poligrāfijas grupa Mūkusala» un SIA «Mūkusalas māja».

2011.gada AS «Diena» konsolidētais apgrozījums ir vairāk nekā 16,7 miljoni latu.

RTO ir ostas termināļu un tranzīta pakalpojumu uzņēmumu investors, attīstītājs un operators Latvijā. RTO ietilpst vairākas uzņēmējdarbības vienības, kas sniedz ostas termināļu pakalpojumus, dzelzceļa kravu pārvadājumus, infrastruktūras un nekustamā īpašuma vadību Rīgas ostas teritorijā. RTO dalībnieki ir SIA «Piejūras investīcijas», SIA «Latmorporttrans», SIA «Ostas parks» un SIA «Operate», kuru īpašnieki attiecīgi ir Koziols, Ralfs Kļaviņš, Jānis Lācis un Modris Ozoliņš. 2011.gadā SIA «Rīgas Tirdzniecības osta » konsolidētais apgrozījums pārsniedza 100 miljonus latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu