«Instrumenti» debijas albumam «TRU» piešķirts Zelta diska statuss

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušā gada augustā izdotais «Instrumenti» albums «TRU», kurā iekļautas 14 dziesmas, sasniedzis Zelta diska statusu.

«TRU» tika ierakstīts «Greenhouse» studijā Reikjavīkā, tā māsterēšana jeb pēcapstrāde veikta «Abbey Road» studijā Londonā, un tā tapšanā piedalījušies producenti un aranžētāji, kas strādājuši pie Björk, Sigur Rós, Jónsi un citiem pasaules klases mākslinieku ierakstiem. Albumu līdzproducējis Gatis Zaķis, un tā mākslinieciskā noformējuma autors ir Miķelis Baštiks.

Lai pašmāju mākslinieku izdotajiem albumiem tiktu piešķirts Zelta diska statuss, jābūt pārdotām vismaz 5000 albuma kopiju.

Februāra beigās notikušajā Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas pasniegšanas ceremonijā Latvijas Nacionālajā operā «TRU» tika atzīts par 2011. gada labāko pop albumu un tajā iekļautais singls «Pilnīgi Viens» ir kategorijas «Gada labākā dziesma» laureāts, trešo reizi ceremonijas laikā «Instrumenti» uz skatuves kāpa, lai saņemtu balvu par «Pilnīgi Viens»  kā gada labāko video klipu.

Pagājušā gada nogalē Arēnā Rīga rīkotais iespaidīgais «Instrumenti» koncertšovs «TRU» atzīts par vienu no nozīmīgākajiem 2011. gada notikumiem Latvijas kultūras dzīvē, par ko grupa saņēmusi gan «Dienas gada balvu kultūrā 2011», gan arī raidījuma «100g kultūras» balvu «Kilograms kultūras».

Līdz vasaras sākumam «Instrumenti» sola Arēnas Rīga «TRU» koncertu izdot DVD un BluRay formātā, pie kā šobrīd notiek aktīvs darbs. «Instrumenti» DVD un BluRay diskā būs iekļauti arī vairāki papildus materiāli, kas ļaus ieskatīties koncerta vairāku mēnešu ilgušajā sagatavošanas procesā, kā arī koncerta aizkulisēs brīdi pirms koncerta.

Šī mēneša beigās, 30. martā, «Instrumenti» jau trešo reizi kāps uz mūzikas kluba «Rock Cafe» skatuves festivāla «Tallinn Music Week» ietvaros Tallinā, Igaunijā.

Atskats uz «TRU» koncertu Arēnā Rīga:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu