Znotiņu «Dienas» galvenā redaktora amatā nomainīs Bojārs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No rītdienas, 21.marta, laikraksta «Diena» galvenā redaktora amatu ieņems izdevniecības «Dienas mediji» galvenais redaktors Guntis Bojārs, biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja līdzšinējais «Dienas» galvenais redaktors Ilmārs Znotiņš.

«Vienošanās ar SIA «Rīgas tirdzniecības osta» (RTO) vienu no īpašniekiem Viesturu Koziolu paredz, ka es no rītdienas vairs neturpinu darbu «Dienā»,» sacīja Znotiņš.

SIA «Dienas mediji» mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Dābola informēja, ka Znotiņš nolēmis turpmāk pamatā darboties fotobiznesā, tāpēc pārtraucis darba attiecības ar «Dienas medijiem». Galvenā redaktora amats patlaban tiks saglabāts brīvs, Bojārs būs pienākumu izpildītājs.

«Esmu pateicīgs liktenim, ka man bija iespēja gandrīz divus gadus strādāt laikraksta «Diena» galvenā redaktora amatā. Tā patiesi ir ļoti vērtīga pieredze. Tomēr mana sirdslieta ir fotomāksla, esmu iesaistījies fotoizstāžu organizēšanā, projektā «One Day in Europe», un vienā brīdī kļūst skaidrs, ka to ilgstoši apvienot ar ikdienas laikraksta galvenā redaktora darbu nav iespējams,» atzina Znotiņš.

Jau ziņots, ka marta sākumā tika veiktas būtiskas izmaiņas mediju uzņēmuma AS «Diena» lielākā īpašnieka - AS «Žurnāli un Diena» - vadībā, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas «Lursoft» dati.

AS «Žurnāli un Diena» valdes priekšsēdētāja amatu atstājis uzņēmējs Viesturs Koziols, kurš nesen paziņoja, ka AS «Žurnāli un Diena» tiek iekļauta uzņēmumā SIA «Rīgas Tirdzniecības osta» (RTO) un turpmāk viņš plāno vadīt RTO padomi, koncentrējoties uz visa koncerna stratēģisko vadību.

Šā gada 5.martā veiktas arī citas izmaiņas AS «Žurnāli un Diena» vadības sastāvā - par vienīgo valdes locekli kļuvusi Liene Merija-Meri. Viņa šajā amatā gan pabija tikai līdz 8.martam, kad Merijas-Meri vietā šajā amatā tika iecelta Margarita Rezņikova.

Padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Jānis Maršāns, bet padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā - Lenards Ozoliņš. Tāpat padomē iecelts Jānis Svārpstons.

Uzņēmuma valdi pametuši Romāns Meļņiks, Normunds Staņevičs un Uldis Salmiņš, bet padomi - Einārs Graudiņš, Jānis Ogsts, Baiba Krieviņa-Sutora un Viktors Troicins.

Februārī Koziols uzsvēra, ka pirms diviem gadiem vienojies ar iepriekšējiem «Dienas» īpašniekiem par 51% un vēlāk arī par atlikušo akciju iegādi. Tas esot izdarīts. Tagad uzņēmuma operatīvo vadību viņš esot gatavs uzticēt citiem un pats lielāku uzmanību pievērst arī pārējo savu īpašumu pārvaldībai. Tādēļ pieņemts lēmums AS «Žurnāli un Diena», kas ir 98,86% AS «Diena» akciju turētāja, uz pirkuma līguma pamata iekļaut RTO, kur viņš esot lielākais īpašnieks ar sev piederošiem 36%.

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» norādīja Koziols, par izmaiņām «Dienas» vadībā tiks lemts akcionāru sapulcē, kura ir plānota aprīļa vidū. «Vai būs un kādas izmaiņas būs vadībā, lems akcionāru sapulce,» uzsvēra uzņēmējs. Viņš skaidroja, ka laikraksta darbā nekādas izmaiņas nenotikšot.

AS «Diena» ir lielākais nacionālais mediju un poligrāfijas uzņēmums Latvijā. AS «Diena» koncernā ir SIA «Dienas mediji», SIA «Izdevniecība Dienas žurnāli», SIA «Abonēšanas centrs Diena», SIA «Dienas grāmata», SIA «Izdevniecība Dienas bizness», SIA «RPD», SIA «Poligrāfijas grupa Mūkusala» un SIA «Mūkusalas māja».

2011.gada AS «Diena» konsolidētais apgrozījums ir vairāk nekā 16,7 miljoni latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu