Policija veikusi vairākus neveiksmīgus mēģinājumus sagūstīt Tulūzas šāvēju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Francijas policija trešdien veikusi vairākus mēģinājumus ieņemt dzīvokli, kurā aplenkts vīrietis, kas tiek turēts aizdomās par pēdējā laika sērijveida slepkavībām Tulūzas apkārtnē, taču aizdomās turamais katru reizi uz kārtības sargiem atklājis uguni, žurnālistiem pavēstīja prokurors Fransuā Molāns.

Viņš piebilda, ka divi policisti guvuši ievainojumus - vienam lode trāpījusi celī, bet otram tā iestrēgusi drošības vestē.

Kā ziņots, Francijas policijas specvienība trešdienas rītā Tulūzā ielenca māju, kurā atrodas pašpasludināts teroristu organizācijas «Al Qaeda» loceklis, un uzskata, ka tas ir atbildīgais par pēdējā laikā reģionā notikušajām šokējošajām slepkavībām.

23 gadus vecais Alžīrijas izcelsmes Francijas pilsonis Mohammeds Mera tiek turēts aizdomās par pēdējā laikā reģionā notikušajām septiņu cilvēku slepkavībām.

Policija arestējusi aizdomās turamā māti, brāli, kā arī brāļa draudzeni.

Aizdomās turamā mātes un brāļa mājās policija veikusi kratīšanu.

Kā atklāja kāda izmeklēšanai tuvu stāvoša persona, arī Meras brālis ir radikālo islāmistu piekritējs un viņa automašīnā policija trešdien atradusi sprāgstvielas.

Prokurors arī pavēstīja, ka Meru, kurš divkārt apmeklējis Pakistānu un Afganistānu, savulaik aizturējusi afgāņu policija, kas viņu nodevusi valstī izvietotajiem ASV spēkiem. Savukārt amerikāņi Meru «ielikuši pirmajā lidmašīnā, kas devusies uz Franciju ».

Molāns, kurš pārrauga «Tulūzas šāvēja» pastrādāto slepkavību izmeklēšanu, neminēja konkrētu datumu, kad Mera ticis aizturēts Afganistānā.

Tajā pašā laikā prokurors pavēstīja, ka policistiem, kas ielenkuši dzīvokli, Mera apgalvojis, ka viņu Vazīristānā, Pakistānas vēsturiskajā novadā, kas atrodas pie Afganistānas robežas, esot apmācījuši teroristiskā grupējuma «Al Qaeda» kaujinieki.

Kā pastāstīja Molāns, Mera esot izteicies, ka «viņam neesot pašnāvnieciska noskaņojuma, ka viņam neesot mocekļa dvēseles, ka viņš dodot priekšroku nogalināšanai, paliekot dzīvam».

Viņš uzņēmies atbildību par visām trim slepkavībām - par uzbrukumu bērniem pie Tulūzas ebreju skolas, kā arī par franču karavīru noslepkavošanu.

Savu rīcību viņš motivējis ar palestīniešu bērnu ciešanām, Francijas iesaistīšanos Afganistānas karā un aizliegumu publiskās vietās nēsāt parandžas.

Molāns arī pavēstīja, ka par nākošā uzbrukuma upuriem Mera esot izraudzījies divus policistus.

Vienlaikus prokurors paziņoja, ka Mera izteicis gatavību padoties trešdienas pēcpusdienā vai vakarā.

Molāns arī pavēstīja, ka policija trešdien esot atradusi motorolleru, kuru Mera, domājams, izmantojis uzbrukumu laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu