Prokurors: «Tulūzas šāvējs» uzbrukumus filmējis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

«Tulūzas šāvējs» Mohammeds Mera filmējis visus trīs uzbrukumus, kuros kopumā šomēnes Tulūzā un tās apkaimē tika nošauti septiņi cilvēki, turklāt uzfilmētos materiālus viņš ievietojis internetā, ceturtdien pavēstīja prokurors Fransuā Molēns.

Mera pilnībā uzfilmējis katru uzbrukumu, sacīja Molēns, kurš pārrauga Meras pastrādāto slepkavību lietu.

Mera savus asiņainos uzbrukumus filmējis ar «GoPro» modeļa kameru, norādīja prokurors.

32 stundu laikā, kad bija aplenkta Meras māja Tulūzā, slepkava likumsargiem pastāstīja, ka uzfilmēto materiālu ievietojis internetā, «tomēr mēs nezinām - kur vai kā, vai kad», atzina Molēns.

Policisti kameru atrada pēc tam, kad Mera viņiem bija pateicis, ka iedevis kameru kādam paziņam, sacīja prokurors.

Vairākos uzbrukumos šomēnes Tulūzā un tās apkaimē Mera nogalināja septiņus cilvēkus - trīs Ziemeļāfrikas izcelsmes franču karavīrus un vēl četrus cilvēkus pie Tulūzas ebreju skolas. Savu rīcību viņš motivējis ar palestīniešu bērnu ciešanām, Francijas iesaistīšanos Afganistānas karā un aizliegumu publiskās vietās nēsāt parandžas.

Trešdien prokurors Molēns pavēstīja, ka policistiem, kas bija ielenkuši Meras dzīvokli, «Tulūzas šāvējs» apgalvojis, ka viņu Vazīristānā, Pakistānas vēsturiskajā novadā, kas atrodas pie Afganistānas robežas, esot apmācījuši teroristiskā grupējuma «Al Qaeda» kaujinieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu