Islāmistu grupējums uzņemas atbildību par slepkavībām Tulūzā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Ar teroristu organizāciju «Al Qaeda» saistītais islāmistu grupējums «Jund al-Khilafah» («Kalifāta kareivji») uzņēmies atbildību par slepkavībām Tulūzā, liecina ceturtdien kādā džihādistu tīmekļa vietnē ievietots paziņojums.

«19.martā mūsu brālis (..) īstenoja operāciju, kas satricināja cionistu krustnešu pamatus (..), piepildīja viņu sirdis ar šausmām,» teikts paziņojumā, kurā acīmredzot runāts par pirmdien Francijā notikušo apšaudi pie ebreju skolas Tulūzā.

«Mēs uzņemamies atbildību par šīm operācijām,» teikts paziņojumā, piebilstot, ka Izraēlas noziegumi nepaliks nesodīti.

Drīz pēc publiskošanas paziņojums tika izņemts no tīmekļa vietnes, kurā tas sākotnēji tika ievietots, bet vēl saglabājās citās mājaslapās.

Iepriekš «Kalifāta kareivji» ir uzņēmušies atbildību par uzbrukumiem Kazahstānā un Afganistānā, informē ASV organizācija «SITE Intelligence», kas nodarbojas ar ekstrēmistu tīmekļa aktivitāšu uzraudzību.

Jau ziņots, ka Francijas policija ceturtdien nošāva pašpasludināto «Al Qaeda» locekli Mohammedu Meru, kurš tiek turēts aizdomās par apšaudi pie ebreju skolas Tulūzā, kur tika nogalināti četri cilvēki, un vēl trīs karavīru slepkavību.

«Kalifāta kareivju» paziņojumā nekādas sīkākas detaļas par šīm slepkavībām nav sniegtas.

Trešdien prokurors Fransuā Molēns pavēstīja, ka policistiem, kas bija ielenkuši Meras dzīvokli, «Tulūzas šāvējs» apgalvojis, ka viņu Vazīristānā, Pakistānas vēsturiskajā novadā, kas atrodas pie Afganistānas robežas, esot apmācījuši teroristiskā grupējuma «Al Qaeda» kaujinieki.

Savu rīcību uzbrucējs motivējis ar palestīniešu bērnu ciešanām, Francijas iesaistīšanos Afganistānas karā un aizliegumu publiskās vietās nēsāt parandžas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu