Francijas policijai likts darīt visu iespējamo, lai «Tulūzas šāvēju» sagūstītu dzīvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Francijas policijai bija dots rīkojums darīt visu iespējamo, lai septiņus cilvēkus Tulūzā un tās apkārtnē nošāvušo Mohammedu Meru sagūstītu dzīvu, ceturtdien pavēstīja prokurors Fransuā Molēns.

Tomēr operācijas gaitā ceturtdien Mera sāka šaut uz policistiem no sava 45.kalibra kolta, un tika pats nogalināts ar šāvienu galvā, sacīja Molēns, norādot, ka specvienības RAID policisti bija pilnvaroti atklāt uguni tikai pašaizsardzības nolūkā.

«Tieši visu šo iemeslu dēļ operācija vilkās tik ilgi, specvienība RAID bija pakļauta riskam, no viņiem pieci tika ievainoti,» sacīja prokurors, piebilstot, ka, izņemot vienu policistu, kurš savainots kājā, pārējie guvuši vieglus ievainojumus.

Vairākos uzbrukumos šomēnes Tulūzā un tās apkaimē Mera nogalināja septiņus cilvēkus - trīs Ziemeļāfrikas izcelsmes franču karavīrus un vēl četrus cilvēkus pie Tulūzas ebreju skolas. Savu rīcību viņš motivējis ar palestīniešu bērnu ciešanām, Francijas iesaistīšanos Afganistānas karā un aizliegumu publiskās vietās nēsāt parandžas.

Trešdien prokurors Molēns pavēstīja, ka policistiem, kas ielenkuši Meras dzīvokli, «Tulūzas šāvējs» apgalvojis, ka viņu Vazīristānā, Pakistānas vēsturiskajā novadā, kas atrodas pie Afganistānas robežas, esot apmācījuši teroristiskā grupējuma «Al Qaeda» kaujinieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu