«Tulūzas šāvējs» bijis iekļauts ASV «melnajā sarakstā»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Pašpasludinātais starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» kaujinieks Mohammeds Mera, kurš Francijā aizvadītajās nedēļās nogalināja septiņus cilvēkus, bija iekļauts ASV varasiestāžu izveidotajā sarakstā, kas liedza viņam ar gaisa transportu doties uz Savienotajām Valstīm.

Kā ceturtdien ziņu aģentūrai AFP atklāja vārdā neminēts informācijas avots ASV izlūkdienestos, Mera, kurš pēc 32 stundu aplenkuma ceturtdien tika nogalināts policijas operācijas laikā, šajā sarakstā bija iekļauts jau «kādu laiku».

Šo sarakstu veido ASV varasiestādes, un tajā iekļautajiem cilvēkiem liegts ar gaisa transportu doties uz ASV vai izlidot no Savienoto Valstu teritorijas.

Jau ziņots, ka vairākos uzbrukumos šomēnes Tulūzā un tās apkaimē Mera nogalināja septiņus cilvēkus - trīs Ziemeļāfrikas izcelsmes franču karavīrus un vēl četrus cilvēkus pie Tulūzas ebreju skolas. Savu rīcību viņš motivēja ar palestīniešu bērnu ciešanām, Francijas iesaistīšanos Afganistānas karā un aizliegumu publiskās vietās nēsāt parandžas.

Uzbrucējs arīdzan apgalvoja, ka viņu Vazīristānā, Pakistānas vēsturiskajā novadā, kas atrodas pie Afganistānas robežas, esot apmācījuši «Al Qaeda» kaujinieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu