«Tulūzas šāvēja» ķermenī raidītas 20 lodes; tikai divas bija nāvējošas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Francijas policija piektdienas vēlā vakarā atklājusi, ka terorista Mohammeda Mera jeb tā dēvētā Tulūzas šāvēja līķī atrastas 20 lodes, kuras noziedznieka ķermenī raidījuši specvienības policisti aizturēšanas operācijas laikā.

Policija atklājusi, ka no 20 lodēm tikai divas skārušas dzīvībai svarīgus orgānus. Pārējās 18 lodes raidītas kājās un rokās, vēstī Francijas mediji.

Lai gan policija skaidro, ka specvienības kaujinieki uz teroristu šāvuši vien pašaizsardzības nolūkā, tiek minēts, ka policisti tomēr mēģinājuši raidīt mērķtiecīgus šāvienus – kājās un rokās, lai noziedznieku tikai ievainotu, nevis nogalinātu.

Kā jau ziņots, Francijas augstākās amatpersonas vēlējās, lai terorists tiktu sagrābts dzīvs.

Vairākos uzbrukumos šomēnes Tulūzā un tās apkaimē Mera nogalināja septiņus cilvēkus - trīs Ziemeļāfrikas izcelsmes franču karavīrus un vēl četrus cilvēkus pie Tulūzas ebreju skolas.

Savu rīcību viņš motivēja ar palestīniešu bērnu ciešanām, Francijas iesaistīšanos Afganistānas karā un aizliegumu publiskās vietās nēsāt parandžas.

Uzbrucējs arīdzan apgalvoja, ka viņu Vazīristānā, Pakistānas vēsturiskajā novadā, kas atrodas pie Afganistānas robežas, esot apmācījuši «Al Qaeda» kaujinieki.

Ceturtdien Mera tika nogalināts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu