Francijā izvērtēs potenciālo ekstrēmistu radītos draudus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Reaģējot uz «Tulūzas šāvēja» Mohammeda Meras šomēnes pastrādātajām slepkavībām, Francijas likumsargi turpmāk rūpīgāk izvērtēs potenciālo ekstrēmistu radītos draudus, pirmdien paziņoja prezidents Nikolā Sarkozī.

23 gadus vecais alžīriešu izcelsmes Francijas pilsonis Mera, kuram pēc paša vārdiem bijušas saites ar starptautisko teroristu tīklu «Al Qaeda», šomēnes Tulūzā un tās apkaimē nošāva septiņus cilvēkus, arī trīs ebreju bērnus. Pats Mera tika nogalināts 22.martā policijas operācijas gaitā.

«Vai ir vēl citi Meras? Demokrātiskās valstīs visi drošības un izlūkošanas dienesti, policija modri seko situācijai,» Francijas radio «Info» sacīja Sarkozī.

Iekšlietu un Tieslietu ministrijai dots rīkojums veikt potenciālo draudu sistemātisku novērtēšanu.

Francijas drošības dienesti tostarp izpelnījušies nopēlumu, ka nav spējuši novērst Meras pastrādātās slepkavības.

Savukārt Francijas nacionālās policijas ģenerāldirektors Frederiks Pešenārs atbildīgos dienestus pirmdien aizstāvēja, norādot, ka viegli ir izteikt pārmetumus, raugoties atpakaļ.

«Tagad, kad mums ir slepkavas vārds, ir viegli raudzīties atpakaļ. Tas ir gandrīz vai kā loterijā. Pēc notikuma ir viegli nosaukt sešus skaitļus,» sacīja Pešenārs.

Policijai ir jāizvērtē citu potenciālo ekstrēmistu radītais risks, norādīja amatpersona.

«Ir simtiem jaunu francūžu, kas dodas uz Ēģipti, Jemenu, Pakistānu, lai studētu Korānu, kas ir tikai un vienīgi reliģiozi,» sacīja Pešenārs. «Šo simtu cilvēku vidū ir daži potenciālie teroristi, ar kuriem mums ir jāstrādā.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu