Štrausam-Kānam izvirzītas apsūdzības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Bijušajam Starptautiskā Valūtu fonda (SVF) vadītājam Dominikam Štrausam-Kānam izvirzītas apsūdzības par dalību organizētā noziedzības tīklā un saistību ar sutenerismu, ziņo ārvalstu mediji.

Tiek ziņots, ka Štrausam-Kānam pēc 100 tūkstošu eiro drošības naudas iemaksas atļauts palikt brīvībā.

Tikmēr pats apsūdzētais savu vainu kategoriski noliedz, norādot, ka nekad nebija iedomājies, ka sievietes, kuras viņš saticis, ir prostitūtas.

Aģentūra LETA ziņo, ka Štrausa-Kāna vārds policijas uzmanības lokā nonāca, izmeklējot prostitūtu kontrabandu pāri Beļģijas robežai, lai tās piedalītos orģijās augstas klases viesnīcās Lillē un Parīzē.

Tikmēr Ņujorkā trešdien notiks pirmā noklausīšanās civilprasībā par seksuāla rakstura uzbrukumu, ko pret Štrausu-Kānu izvirzījusi Ņujorkas viesnīcas istabene Nafisata Dialo, vēsta LETA.

Tiesnesim būs jālemj par Štrausa-Kāna advokāta iesniegto lūgumu noraidīt Dialo prasību, jo uzbrukuma laikā Štrausam-Kānam bijusi diplomātiskā imunitāte.

Tiesnesis paziņojis, ka šo jautājumu izlems tuvāko nedēļu laikā.

Minētās divas lietas ir nopietnākie draudi, ar ko tagad jāsakaras bijušajam SVF izpilddirektoram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu