Apmierina «Parex bankas» prasību pret Karginiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas apgabaltiesa šodien pilnībā apmierināja AS «Parex banka» prasību un atzina par spēkā neesošu starp bijušo bankas akcionāru Valēriju Karginu un viņa dēlu Remu Karginu noslēgto dāvinājuma līgumu, aģentūru LETA informēja tiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

AS «Parex banka» Rīgas apgabaltiesā iesniegusi kopumā trīs prasības par tās bijušo īpašnieku Kargina un Viktora Krasovicka pērn ar dēliem noslēgtajiem dāvinājuma līgumiem, kā arī cesijas līgumu ar Krievijā reģistrēto kompāniju «Olimpija», kuru apmērs lēšams ap desmit miljoniem latu.

Šodien pasludināto spriedumu apmierināt «Parex bankas» prasību par Karginu noslēgto dāvinājuma līgumu 20 dienu laikā no 11.aprīļa būs iespējams apstrīdēt Augstākajā tiesā (AT), papildināja Bērziņš.

Pēc bankas prasībām saistībā ar eksbaņķieru slēgtajiem līgumiem Rīgas apgabaltiesā ierosinātas trīs atsevišķas tiesvedības, aģentūru LETA iepriekš informēja bankas pilnvarotā pārstāve advokāte Ginta Sniedzīte.

Pirmajā prasībā, kas vērsta pret Valēriju Karginu un «Olimpiju», banka lūgusi atzīt noslēgto cesijas līgumu atzīšanu par spēkā neesošu. Šajā lietā piemērots arī prasības nodrošinājums un noteikts aizliegums abiem atbildētājiem nodot izpildei vai citādi izmantot ar cesijas līgumu nodotos prasījumus pret «Parex banku». Atbildētājiem arī aizliegts veikt jebkādas darbības saistībā ar no cesijas līguma izrietošo tiesību realizāciju.

Otrajā prasībā, kas celta pret Viktoru Krasovicki un Georgiju Krasovicki, banka lūgusi atzīt par spēkā neesošu viņu noslēgtā dāvinājuma līgumu.

Sniedzīte papildināja, ka nevienā no šīm prasībām «Parex banka» nav lūgusi piedzīt kādus naudas līdzekļus, bet gan atzīt par spēkā neesošiem iepriekš minētos līgumus.

LETA jau ziņoja, ka abi eksbaņķieri Kargins un Krasovickis dēliem uzdāvinājuši vairākus bankā izvietotos noguldījumus kopā vairāk nekā desmit miljonu latu apmērā.

Kā pērn vēstīja LTV raidījums «De facto», 1.augustā policija sāka kriminālprocesu saistībā ar diviem dāvinājuma līgumiem, saskaņā ar kuriem Krasovickis savam dēlam Georgijam uzdāvināja divus noguldījuma līgumus, un dāvinājumu, ar kuru Kargins savam dēlam Remam uzdāvināja vienu noguldījumu. Depozītu kopējais apmērs - vairāk nekā desmit miljoni latu.

Policijas pērn 1.augustā sāktais kriminālprocess par iespējamiem mēģinājumiem izvairīties no tiesas lēmuma izpildes papildināts ar jaunu epizodi - kriminālprocesā skaidros, vai arī Kargina šā gada sākumā noslēgtais cesijas līgums ar «Olimpiju» par vairākiem Kargina noguldījumiem nav slēgts ar mērķi izvairīties no tiesas lēmuma izpildes.

Krievijā reģistrētā kompānija «Olimpija» tiesā Maskavā iesniegusi prasību, lūdzot no «Parex bankas» un bankas «Citadele» solidāri piedzīt vairāk nekā 11 miljonus latu.

Kargins un Krasovickis dāvinājuši un cedējuši noguldījumu līgumus kopā par aptuveni 20 miljoniem latu, kas iekļauti bankas subordinētajā kapitālā.

Tā kā šie līdzekļi patlaban ir bankas valdījumā, tos nelūdza apķīlāt. Taču pēc būtības arī šai naudai saskaņā ar tiesas lēmumu vēlāk, proti, noguldījuma līgumiem beidzoties termiņam, būtu jānonāk tiesu izpildītāju kontā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu