Tiesa nopratina Zikovu un pabeidz izmeklēšanu krimināllietā par slepkavību kinoteātrī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas apgabaltiesa šodien ar apsūdzētā jurista Nikolaja Zikova nopratināšanu pabeigusi izmeklēšanu krimināllietā par 2011.gada februārī kinoteātrī «Citadele» izdarīto Aigara Egles slepkavību.

Tiesas sēdi plānots turpināt 24.aprīlī plkst.10 ar tiesu debatēm, aģentūru LETA informēja tiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Šodien apgabaltiesa arī nopratinājusi divus lieciniekus, kā arī uzklausījusi paša Zikova liecības, tādejādi pabeidzot tiesas izmeklēšanu.

Kā ziņots, Zikova lietas izskatīšanu tiesa sāka pagājušā gada 23.novembrī, kad prokurore Jekaterina Kušakova nolasīja apsūdzību un savas liecības sniedza nogalinātā Egles šķirtā sieva, bez tēva palikušās meitenes māte un pārstāve Sandra Saulīte. Kopš tā laika notikušas vēl sešas tiesas sēdes, un tajās nopratināti kopumā 27 liecinieki.

Kā teikts apsūdzībā, kino seansa sākumā Zikovs esot trokšņojis un čaukstinājis konfekšu turzu, tāpēc 1968.gadā dzimušais bankas «Citadele» darbinieks un četru bērnu tēvs Egle, kurš sēdējis rindu zemāk, izrāvis konfekšu turzu Zikovam no rokām un nolicis to zemē.

Filmas beigās Zikovs priekšā sēdošajam Eglem uzlējis no pudeles nelielu daudzumu ūdens. Viss beidzies ar četriem no Zikova ieroča raidītiem šāvieniem, trīs no tiem trāpījuši Egles ķermenī un notikuma vietā viņš miris, liecina apsūdzība.

Pats Zikovs savu vainu prokuratūras celtajā apsūdzībā noliedz, taču vienlaikus atzīst, ka vairāki tur norādītie fakti atbilst patiesībai.

Tieslietu ministrijas Juridiskās palīdzības administrācija šajā kriminālprocesā lūgusi piedzīt no Zikova 600 latu kompensāciju. Noprotams, ka šādu naudas summu valsts kompensācijā izmaksājusi Egles tuviniekiem.

Kā ziņots, Zikovs tiek apsūdzēts pēc Krimināllikuma 117.panta 3.punkta par slepkavību, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā. Par to var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem, piemērojot policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem un konfiscējot mantu.

Zikovam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, kurā viņš atrodas joprojām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu