Tulūzas ebreju skola pēc traģiskā uzbrukuma saņem antisemītiskas vēstules

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Tulūzas ebreju skola «Ozar Hatorah» («Toras dārgumi»), pie kuras pagājušajā nedēļā tika nogalināts viens skolotājs un trīs bērni, saņēmusi antisemītiskas naida vēstules un zvanus, trešdien pavēstīja prokurors Mišels Valē.

Valē saņēmis skolas sūdzību un devis rīkojumu policijai sākt izmeklēšanu, lai atklātu «šo zvanu un vēstuļu izcelsmi un identificētu, kurš aiz tā visa stāv».

Kā pastāstīja ebreju kopienas pārstāvis Marks Štulmans, skolas elektroniskā pasta kastīti piepildījušas vēstules, kurās «aicināts nogalināt ebrejus vai ieskicēta vārga saistība ar izraēliešu-palestīniešu konfliktu».

Jau ziņots, ka 19.martā pie ebreju skolas «Ozar Hatorah» Tulūzā pašpasludinātais starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» kaujinieks Mohammeds Mera nogalināja 30 gadus veco skolotāju Jonatānu Sandleru, divus viņa dēlus - piecus gadus veco Ariji un četrus gadus veco Gabriēlu - un septiņus gadus veco Mirjamu Monsonego.

Savukārt pirmdien Parīzē pie ebreju skolas, kas arī pieder pie «Ozar Hatorah» izglītības iestāžu tīkla, tika piekauts 12 gadus vecs ebreju zēns.

Pēc pagājušās nedēļas uzbrukumiem Francijas prezidents Nikolā Sarkozī deva rīkojumu pastiprināti gādāt par ebreju un musulmaņu skolu, kā arī sinagogu drošību un mudināja sabiedrību būt vienotai.

Taču galēji labējo prezidenta amata kandidāte Marina Lepēna uzskata, ka uzbrukumos vainojama pārāk liberālā imigrācijas policija, neraugoties uz faktu, ka Mera bija Francijā dzimis musulmanis.

Jau ziņots, ka 23 gadus vecais alžīriešu izcelsmes Francijas pilsonis Mohammeds Mera, kuram, pēc paša vārdiem, bijušas saites ar starptautisko teroristu tīklu «Al Qaeda», šomēnes Tulūzā un tās apkaimē nošāva septiņus cilvēkus. Pats Mera tika nogalināts 22.martā policijas operācijas gaitā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu