«Tulūzas šāvēja» tēvs sūdzēs tiesā Francijas policiju par dēla nogalināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

«Tulūzas šāvēja» Mohammeda Meras tēvs Mohammeds Benalels Mera nolīdzis alžīriešu advokātu, lai iesūdzētu tiesā Francijas policiju par dēla nogalināšanu policijas operācijas laikā, trešdien aģentūrai AFP apliecinājis nolīgtais jurists.

«Meras kungs vakar ieradās mūsu birojā Alžīrā, lai oficiāli lūgtu mūs iesūdzēt franču drošības dienestu RAID par procedūras neievērošanu, mēģinot sagūstīt Mohammedu Meru, un viņa slepkavību,» atklāja advokāts Zahia Moktari.

«Meras kungs uzskata, ka viņa dēls tika noslepkavots. Viņš lūdza mums iesniegt sūdzību pret Francijas drošības dienestu. (..) Mēs sāksim procedūru tiklīdz tiks pabeigta apbedīšana,» viņš piebilda.

Moktari norādīja, ka Francijas un Alžīrijas starpā noslēgtā konvencija, ļauj advokātiem ierosināt lietu abās valstīs.

Jau ziņots, ka 23 gadus vecais alžīriešu izcelsmes Francijas pilsonis Mera, kuram pēc paša vārdiem bijušas saites ar starptautisko teroristu tīklu «Al Qaeda», šomēnes Tulūzā un tās apkaimē nošāva septiņus cilvēkus, arī trīs ebreju bērnus. Pats Mera tika nogalināts 22.martā policijas operācijas gaitā.

Noziedznieks tiks apbedīts Alžīrijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu