LŽA asi nosoda uzbrukumu «kompromat.lv» žurnālistam Jākobsonam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) asi nosoda uzbrukumu interneta portāla «kompromat.lv» žurnālistam un LŽA biedram Leonīdam Jākobsonam, un uzskata notikušo par nepieņemamu demokrātiskā valstī, paziņojumā presei vēsta LŽA valde.

Pēc LŽA rīcībā esošās informācijas žurnālista stāvoklis ir stabils.

«Latvijas Žurnālistu asociācija atgādina, ka pēdējo gadu laikā saistībā ar vairāku plašsaziņas līdzekļu īpašnieku maiņu, kratīšanām žurnālistu dzīvesvietās, tai skaitā arī Leonīda Jākobsona mājās pērn decembrī, Latvijas novērtējums dažādu organizāciju veidotajos Preses brīvības indeksos ir krietni krities. Sašautā žurnālista Jākobsona dzīvesvietā policija 2011.gadā veica kratīšanu saistībā ar Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) nozagto e-pastu publiskošanu «kompromat.lv». Kratīšanas laikā Jākobsons arī tika aizturēts, radot jautājumus, cik pamatoti tika piemērots šāds drošības līdzeklis,» paziņojumā norāda LŽA valde.

«Tomēr līdz šim nebija apdraudēta žurnālistu dzīvība un veselība. Uzbrukums Leonīdam Jākobsonam liek bažīties, ka ir šķērsota trauslā robežšķirtne, kas atšķir demokrātiskas valstis ar brīvu presi no nedemokrātiskām valstīm ar daļēji ierobežotu vai ierobežotu presi,» uzskata asociācijā.

Latvijas Žurnālistu asociācija atzīst, ka Jākobsona darbības metodes reizēm ir bijušas diezgan diskutablas, taču atgādina, ka, saskaņā ar likumu «Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem» personām, kuras uzskata, ka viņu gods un cieņa ir aizskarti, ir tiesības prasīt gandarījumu likumā noteiktā kārtībā.

Latvijas Žurnālistu asociācija aicina tiesībsargājošās iestādes nekavējoties un ar vislielāko rūpību izmeklēt uzbrukumu Jākobsonam, kā prioritāru izvērtējot versiju, vai uzbrukums saistīts ar žurnālista profesionālo darbību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu