Francijas policija arestējusi 19 islāmistus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Francijas policija agrā piektdienas rītā arestējusi 19 ekstrēmos islāmistus, paziņojis kāds šajā lietā informēts avots.

Lielākā daļa arestu veikti Tulūzā, kur šomēnes slepkavības pastrādāja 23 gadus vecais alžīriešu izcelsmes Francijas pilsonis Mohammeds Mera.

Viņš Tulūzā un tās apkārtnē nogalināja septiņus cilvēkus, tostarp trīs ebreju bērnus.

Pats Mera tika nogalināts 22.martā, iesaistoties apšaudē ar policiju.

Pēc viņa nāves prokurors Fransuā Molēns paziņoja, ka varasiestādes joprojām meklē Meras līdzdalībniekus.

Piektdienas rītā veiktie aresti nav tieši saistīti ar «Tulūzas šāvēja» lietas izmeklēšanu, bet veikti ar nolūku sagraut islāmistu tīklu, atklāja kāds avots.

Operācijas laikā vairāki cilvēki arestēti arī Nantē, Francijas rietumos.

Neilgi pēc Meras sarīkotajām slepkavībām Francijas prezidents Nikolā Sarkozī solīja bargi vērsties pret islāmistu ekstrēmistiem, paziņojot, ka licis iekšzemes izlūkdienestam rūpīgi pārbaudīt visas personas Francijā, kas «identificētas kā potenciālais risks nacionālajai drošībai».

Jau ziņots, ka ceturtdien Francijā tika liegts iebraukt četriem musulmaņu sludinātājiem, kas tur bija plānojuši apmeklēt kādu islāma konferenci.

«Šo cilvēku nostāja un paziņojumi, aicinot uz naidu un vardarbību, nopietni kaitē republikas principiem un šī brīža kontekstā rada nopietnus draudus sabiedriskajai kārtībai,» teikts ārlietu ministra Alēna Žipē un iekšlietu ministra Kloda Geona paziņojumā.

Piektdien intervijā radio «Europe 1» Sarkozī solījis turpināt apkarot ekstrēmistus.

 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu