Basketbolists Kristaps Valters iesniedzis tiesā maksātnespējas pieteikumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts/LETA

Viens no šī brīža Latvijas vadošajiem basketbolistiem Kristaps Valters iesniedzis tiesā maksātnespējas pieteikumu, liecina Maksātnespējas administrācijas (MNA) sniegtā informācija.

Pieteikums iesniegts Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā. Valtera administratores pienākumiem izvirzīta Margarita Mjadzelica.

Kā aģentūrai LETA izteicās sportista tēvs Valdis Valters, šāda rīcība, visticamāk, ir saistīta ar savulaik iegādātajiem īpašumiem un kredītsaistībām, kuras basketbolists vairs nav spējīgs pildīt.

«Tā mūsu valstī ir normāla prakse,» uzsvēra Valdis Valters, piebilstot, ka nekādu citu iemeslu šādai rīcībai nav un nevar būt.

Arī pēc aģentūras LETA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, Valtera maksātspējas problēmas varētu būt saistītas ar ieguldījumiem nekustamajos īpašumos.

30 gadus vecais Valters pašlaik spēlē Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Malagas «Unicaja». Viņa līgums ir spēkā līdz šīs sezonas beigām, bet pēc tam abām pusēm ir iespēja sadarbību pagarināt vēl uz vienu gadu.

Valters pagājušajā vasarā uz «Malaga» komandu pārgāja no citas ACB līgas vienības «Fuenlabrada». Tāpat Valters spēlējis Latvijas komandās «Brocēni»/LMT un «Skonto», kā arī Turcijā, Grieķijā, Vācijā, Itālijā un Krievijā.

Latvijas izlases rindās Valters piedalījies četros Eiropas čempionāta finālturnīros.

Pēc 2009.gada Eiropas čempionāta Latvijas Basketbola savienība (LBS) komandas iekšējā režīma neievērošanas dēļ pieņēma kardinālus lēmumus diskvalificēt vairākus spēlētājus, bargāko diskvalifikāciju saņemot tieši Valteram, kurš izlasē nevar atgriezties trīs gadus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu