Mūrniece: Latvija nedrīkst būt valsts, kur žurnālista darbs kļūst bīstams dzīvībai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tiesībsargājošo  iestāžu pienākums ir vakar notikušo uzbrukumu žurnālistam Leonīdam Jākobsonam izmeklēt ar sevišķu rūpību, ņemot vērā,  ka  vardarbība pret žurnālistu var būt saistīta ar viņa profesionālo darbību, uzsver Saeimas Cilvēktiesību  un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

«Kā  par  mediju  nozari  atbildīgās Saeimas komisijas vadītāja un bijusī žurnāliste vēlos uzsvērt, ka asi nosodu uzbrukumu  ikvienam preses pārstāvim. Ja uzbrukums ir profesionāli motivēts, tā  viennozīmīgi ir vardarbīga un brutāla vēršanās pret vienu no demokrātijas pamatprincipiem – preses brīvību,» uzskata Mūrniece.

Mūrniece uzsver, ka Latvijas  valstij  šajā  brīdī nepārprotami jādemonstrē, ka tā aizsargā ne tikai savu pilsoņu veselību un dzīvību, bet arīdzan tiesības brīvi iegūt un izplatīt informāciju, kā arī tiesības  uz  viedokļu  dažādību.

«Latvija nedrīkst būt valsts, kur žurnālista darbs kļūst bīstams dzīvībai,» uzsver komisijas priekšsēdētāja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu