DP: Jākobsonam ir daudz nelabvēļu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Drošības policija (DP) atzīst, ka, pēc tās rīcībā esošās informācijas, uzbrukumā cietušajam žurnālistam Leonīdam Jākobsonam esot daudz nelabvēļu.

DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa laikrakstam «Diena» paudusi, ka DP «šis cilvēks ir zināms un viņam ir daudz nelabvēļu».

«Šis cilvēks mums ir zināms, un viņam ir daudz nelabvēļu. Ja DP rīcībā būs kāda informācija, kas palīdzēs noziegumu atklāt, dalīsimies tajā ar Valsts policiju,» sacīja Apse-Krūmiņa.

Valsts policijas bijušais priekšnieks Juris Rekšņa laikrakstam savukārt norāda, ka, viņaprāt, uzbrukums žurnālistam tomēr bijis ekstrēms gadījums un neliecina par tendenci, ka kopumā Latvijā žurnālistu dzīvība varētu būt apdraudēta profesionālā darba dēļ. Viņš piebildis, ka «šādu uzbrukumu grūti atklāt, bet tas nav neiespējami».

Jau ziņots, ka 29.martā ap plkst.17 Rīgā, Čaka ielas 47.nama kāpņutelpā, tika sašauts interneta portāla «kompromat.lv» žurnālists Jākobsons. Pēc uzbrukuma viņš tika nogādāts Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā. Jau neilgi pēc notikušā policija apliecināja, ka cietušā dzīvībai briesmas nedraud.

Par notikušo policijā ir sākts kriminālprocess pēc KL 13.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Policija pieļauj, ka nozieguma veikts, izmantojot traumatisko, gāzes vai cita veida ieroci. Uzbrucēji esot bijuši divi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu