Lagzdiņš: Repše, Šķēle un Šlesers ir vakardienas politiķi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

 [Einārs] Repše, tāpat kā Andris Šķēle un Ainārs Šlesers, ir vakardienas politiķi.

To intervijā laikrakstam «Diena» atzinis viens no Latvijas politikas veterāniem Jānis Lagzdiņš.

«Repše ir neordinārs cilvēks ar savdabīgu rīcības un domu gājienu, bet esmu pārliecināts, ka viņš noteikti nepiekritīs tādam projektam, kā rezultātā tiktu gāzta [Valda] Dombrovska (V) valdība un būtisku ietekmi palielinātu Šķēle un Šlesers. Uz šādu soli Einars Repše nav spējīgs, un to viņš nedarīs. Vispirms jau tāpēc, ka kombinācija «Šlesers, Šķēle, Lembergs, Repše» cīņā par vēlētāju balsīm neiegūs daudz,» uzskata Lagzdiņš.

Lagzdiņš uzsvēra, ka neredzot nopietnas alternatīvas Dombrovskim un esošajai koalīcijai.

«Neredzu motivāciju, kādēļ kādam «Vienotības» deputātam atšķelties no frakcijas vai «Visu Latvijai!»-TB/LNNK» mainīt koalīciju. Viņi tagad var realizēt savu sevišķo pozīciju nacionālajos jautājumos. Nedomāju, ka kādā citā valdībā viņi varētu sekmīgāk sevi pozicionēt kā latviešu interešu aizstāvi. Kad līdz vēlēšanām palikuši divarpus gadu, Klāva Olšteina grupai būtu pāragri pieslieties kādam vēl idejas līmenī esošam projektam,» uzskata Lagzdiņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu