Jākobsons: policija nodarbosies tikai ar manu iznīcināšanu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma «Nekā Personīga»

Policijas attieksmes dēļ no uzbrukuma cietušais portāla «kompromat.lv» žurnālists Leonīds Jākobsons pašlaik nesadarbosies ar tiesībsargājošajām iestādēm.

Jākobsons, kuram uzbruka kāpņutelpā 29. martā, aģentūrai BNS sacīja, ka tuvākajā laikā norobežosies no publiskiem paziņojumiem.

«Tuvākajā laikā pacentīšos nozust, mani vienkārši neatradīs. Negribu teikt, ka braukšu prom no Latvijas, bet būšu mazāk pieejams. Es turpināšu strādāt, bet negribu, lai informācija par manu privāto dzīvi parādās uz āru. Es neesmu publiska persona, neesmu pie tā pieradis,» uzsvēra žurnālists.

Pēc viņa teiktā, policija turpina ņirgāties par viņu un viņa ģimeni.

«Policija nevēlas un negrib nodarboties ar manu drošību, viņi nodarbosies tikai ar manu iznīcināšanu,» tiesībsargājošo iestāžu rīcību kritizēja Jākobsons. Viņš atsaucās uz izteikumiem, ka liktenīgajā dienā viņš pats esot sevi sašāvis, kā arī incidentu slimnīcas palātā, ka policisti par viņu ņirgājušies.

Jākobsons iepriekš ar īsziņas starpniecību Latvijas Radio 4 pavēstījis, ka «četri policisti spēlē spēles un skatās filmas manā palātā. (..) Viņi ņirgājas. Saka, ka [Rīgas domes priekšsēdētājs Nils] Ušakovs ir labs mērs un politiķis.»

Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse aģentūrai BNS teica, ka Valsts policijas Iekšējās drošības birojā, pamatojoties uz žurnālista sniegtajiem faktiem, par iespējamo ņirgāšanos ir sākta pārbaude, taču tā nav dienesta pārbaude kā izskanējis iepriekš.

Policija pārbaudi plāno pabeigt pēc iespējas īsākā laikā.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pavēstīja, ka pagaidām izpaužamu jaunumu plašsaziņas līdzekļiem lietā par uzbrukumu žurnālistam nav.

Jau ziņots, ka Jākobsonam uzbruka viņa dzīvojamās mājas kāpņu telpā Rīgā. Noziedznieki Jākobsonam ar nazi sakropļoja seju un metās bēgt.

«Nekā personīga» svētdien informēja, ka Jākobsons dienu pirms negadījuma saņēmis draudus no organizācijas «Dzimtā valoda» dibinātāja Jevgēņija Osipova sievas, bet viņam ir vēl pāris versiju par uzbrukumu.

Pirmā versija ir Rīgas mēra Nila Ušakova noplūdinātie e-pasti, kas parāda viņa ciešās saiknes ar Pirmo Baltijas kanālu.

Dienu pirms notikuma Jākobsons bija saņēmis draudus no organizācijas «Dzimtā valoda» dibinātāja Jevgēņija Osipova sievas. Jākobsons savā portālā «kompromat.lv» publicēja rakstu par Osiopova brāļa iespējamo pornobiznesu.

Trešā tēma bija saistīta ar čečenu uzņēmēju Bislanu Abdulmuslimovu un viņa saikni ar politiķiem, savukārt ceturtā – Drošības policija bija aizturējusi cilvēku, kas Jākobsona vārdā bija izsūtījis e-pastus. Šonedēļ bijusi paredzēta konfrontācija, kas uzbrukuma dēļ nenotika. Šī lieta saistīta ar miljonāru Borisu Rjazanski.

«Nekā personīga» norāda, ka interneta portāls «kompromat.lv», kuru vada Jākobsons, tiek vērtēts pretrunīgi. Līdzīgi kā portāls «pietiek.com», ko var uzskatīt par «kompromat.lv» latviešu versiju, tajā publiski var nonākt informācija, kas ir tikai vienas konfliktā esošas puses interesēs. Tas allaž rada pamatu bažām, vai par konkrētas informācijas parādīšanos netiek maksāts.

Jākobsons apgalvo, ka cenšas ievērot objektivitātes principu un ļaut izteikties visiem. Katrā gadījumā «kompromat.lv» regulāri parādījušās ziņas, kas kaitinājušas gan politiķus, gan policiju, gan arī kriminālās autoritātes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu