Deputāts Skuja: ceru, ka slepkavības pasūtītājs nestrādā Rīgas domē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Rīgas domes (RD) deputāts, «Demokrātisko patriotu» (DP) frakcijas vadītājs Jānis Mārtiņš Skuja žurnālista Leonīda Jākobsona slepkavības mēģinājumu vērtē kā Krievijas politkriminālo metožu eskalāciju Latvijā un aicina Latvijas tiesībsargājošās iestādes darīt visu, lai slepkavības pasūtītāji un izpildītājs tiktu notverti un sodīti.

Skuja paziņojumā medijiem norāda, ka ir šokēts par notikušo.

«Tas nozīmē, ka jebkurš, kurš šodien runā par valsts vai pašvaldības izzagšanu, var kļūt par slepkavas mērķi! Krievijā žurnālistu slepkavošana diemžēl ir kļuvusi par ikdienišķu parādību, jo Putins [Krievijas premjers Vladimirs Putins] gluži tāpat kā Staļins uzskata – nav cilvēka, nav problēmu. Notikušais liek bažīties, ka slepkavības pasūtījumā varētu būt iejaukta «Saskaņas centra» (SC) vadība – esmu ticies ar Jākobsona kungu un esmu dzirdējis no viņa par SC metodēm un interesēm uz rīdzinieku rēķina. Līdz šim pret domes amatpersonām ierosinātie kriminālprocesi un jau notikušās tiesas liecina, ka domē personīgā kabata bieži tiek jaukta ar nodokļu maksātāju naudu. Savukārt žurnālista Jākobsona publiskotā Ušakova sarakste ar Krievijas vēstniecību liecina par Rīgas domes priekšsēdētāja ciešo saikni ar Kremli. Ļoti ceru, ka notikušais nav Ušakova un Urbanoviča pasūtījums, kuru izpildījuši Krievijas specdienesti,» norāda deputāts Skuja.

Deputāts aicina visus labas gribas cilvēkus neatlaidīgi prasīt no tiesībsargājošajām iestādēm ātru un noteiktu rīcību.

«Lai gan dažs labs negodprātīgs uzņēmējs, iespējams, ir saistīts ar iekšlietu struktūrām, ticu iekšlietu ministram, ka tiks pierādīts, ka Krievijas politkriminālās metodes Latvijā tiek sodītas un ka pie mums visu nosaka likums un nevis bandīti, pat ja viņi ir ietekmīgas politiskas personas, bet Jēkabsona kungam novēlu ātrāku atveseļošanos un neapstāties pie iesāktā. Lai arī ļoti nepatīkams, šis gadījums liecina par to, ka Jākobsona kungs ir uz pareizā ceļa, publiskojot Ušakova kunga sarakstes. Mēs atbalstam Jākobsona kunga centienus,» pauž Skuja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu