Francijā arestēti vēl desmit radikālie islāmisti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Francijas policija agrā trešdienas rītā vairākās pilsētās aizturējusi vismaz desmit aizdomās turamos radikālos islāmistus, pavēstīja kāds izmeklēšanai tuvu stāvošs avots.

Aizdomās turamie aizturēti Marseļā, Rubē, Karpantrā un citviet.

LETA jau ziņoja, ka pagājušajās nedēļas beigās Francijā jau tika aizturēti 19 aizdomās turamie islāmisti, kuri bija plānojuši cilvēku nolaupīšanu.

Apsūdzības par terorismu plānots izvirzīt pret 13 pagājušajā nedēļā aizturētajiem.

Pēc Tulūzā un tās apkaimē pagājušajā mēnesī notikušajām sērijveida slepkavībām, kurās tika nogalināti septiņi cilvēki, tostarp trīs bērni, Francijas varasiestādes sākušas aktīvu cīņu pret valstī izveidoto islāmistu tīklu.

Neilgi pēc «Tulūzas šāvēja» Mohammeda Meras sarīkotajām slepkavībām Francijas prezidents Nikolā Sarkozī solīja bargi vērsties pret islāmistu ekstrēmistiem, paziņojot, ka licis iekšzemes izlūkdienestam rūpīgi pārbaudīt visas personas Francijā, kas «identificētas kā potenciālais risks nacionālajai drošībai».

Pirmdien varasiestādes paziņoja, ka no valsts tiks izraidīti pieci radikālie islāmistu sludinātāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu