Sola publiskot bijušo «Latvenergo» amatpersonu telefonsarunu otro daļu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Trešdien, 11. aprīlī, portāls «pietiek.com» publiskos tā rīcībā nonākušo aizdomās par kukuļošanu turēto «Latvenergo» amatpersonu telefonsarunu ierakstu otro daļu, informē portāla pārstāvji.

Portāls atklāj: ieraksti parādīs, ka naudas «atmazgāšana» caur fiktīviem darījumiem ar nekustamo īpašumu un konsultāciju pakalpojumiem nav bijusi vienīgais veids, kā bijušie «Latvenergo» vadītāji varētu būt apgrozījuši uzņēmuma iepirkumos saņemtos kukuļus, par ko viņus tur aizdomās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Tāpat ieraksti liecina, ka bijušie «Latvenergo» vadītāji neveiksmīgi mēģinājuši vairot oficiāli nedeklarētus ienākumus, arī spekulējot vērtspapīru tirgū.

Šie ieraksti tiks publiskoti, neraugoties uz informāciju par atsevišķu tiesībsargāšanas iestāžu pārstāvju aso reakciju uz ierakstu pirmās daļas publiskošanu aizvadītajā nedēļā, uzsver «pietiek.com».

Portāla pārstāvji ziņo, ka KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe un ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers pagājušajā nedēļā varētu būt pārrunājuši iespēju veikt kratīšanas portāla autoru dzīvesvietās.

No avotiem Ģenerālprokuratūrā zināms, ka kā pamats iespējamām kratīšanām izskatīta iespējamība saistībā ar ierakstu noplūšanu sākt kriminālprocesu.

Ne KNAB, ne Ģenerālprokuratūra šīs ziņas ne apstiprina, ne noliedz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu