Ģenerālprokurors atklāj, kā izdevies noskaidrot KNAB iespējamo «stukaču»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers atklāj, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonu, kas, iespējams, nopludināja informāciju saistībā ar «Latvenergo» bijušo amatpersonu lietu, izdevies noskaidrot, pateicoties publikācijām portālā «pietiek.com».

«Milzīgu palīdzību personas noskaidrošanā mums sniedza publikācijas portālā «pietiek.com». Patlaban tiek pārbaudīts, kādā veidā persona ieguva informāciju. No tā arī būs atkarīgs, vai viņš saucams pie kriminālatbildības,» LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja ģenerālprokurors.

Kalnmeiers gan norādīja, ka pagaidām neņemas izteikt konkrētus apgalvojumus, kāpēc KNAB amatpersona nopludinājusi ziņas medijam.

«Katram cilvēkam iekšā ielīst nevar. Varbūt sadzīves apstākļi, varbūt psiholoģiskā noturība [KNAB amatpersonai lika tā rīkoties],» sacīja viņš, piebilstot, ka svarīga ir kadru atlase darbam KNAB.

Kā ziņots, KNAB, veicot pārbaudi, ir noskaidrojis un atstādinājis no pienākumu pildīšanas vienu biroja amatpersonu, kura, iespējams, nopludinājusi tā dēvētās «Latvenergo» amatpersonu krimināllietas materiālus.

Kā aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, minētā amatpersona «iespējams, izpaudusi ziņas no kādas KNAB lietvedībā esošās krimināllietas materiāliem». Patlaban birojs veic visas nepieciešamās darbības, lai noskaidrotu izpaustās informācijas apjomu.

Kā ziņots, portāls «pietiek.com» aprīļa sākumā publiskoja vairākas telefonsarunas starp, iespējams, biznesa konsultantu Andreju Livanoviču, franču enerģētikas koncerna «Alstom Power» pārstāvi un bijušajām AS «Latvenergo» amatpersonām - prezidentu Kārli Miķelsonu un viceprezidentu Aigaru Meļko.

Sarunas esot ierakstītas 2010.gadā, KNAB izmeklējot «Latvenergo» amatpersonu iespējamo piekukuļošanu, ziņoja portāls. Vēlāk Miķelsons un Meļko tika aizturēti aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un naudas atmazgāšanu.

Saistībā ar «Latvenergo» amatpersonu lietas materiālu iespējamo nopludināšanu KNAB sāka dienesta pārbaudi, lai izvērtētu publiskotās informācijas autentiskumu un biroja darbinieku rīcību ar lietiskajiem pierādījumiem šajā krimināllietā.

Kā ziņots, «Latvenergo» amatpersonu lietā KNAB par aizdomās turētām atzinis 17 personas, tostarp sešas amatpersonas. Viņu vidū ir arī bijušais «Latvenergo» prezidents Miķelsons, kurš tika aizturēts 2010.gada jūnijā, bet tā paša gada augustā tika atbrīvots no apcietinājuma pret 50 000 latu drošības naudu.

Lietu joprojām izmeklē KNAB, kas sola šogad to nodot prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu