Iespējams, notikusi vēl viena informācijas noplūde no KNAB

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Saskaņas centram» ir pamats aizdomām, ka no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ir notikusi vēl viena klasificētas informācijas noplūde, aģentūru LETA informēja Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (SC).

Par to liecinot tālruņa zvans, kuru nedēļas nogalē Elksniņš saņēmis no kāda televīzijas raidījuma žurnālista. «Mediju pārstāvis man nosauca nesen atstādinātā KNAB darbinieka uzvārdu, kurš, pēc viņa rīcībā esošām ziņām, varētu būt nopludinājis KNAB materiālus «Latvenergo» lietā,» sacīja Elksniņš.

«Ņemot vērā to, ka attiecīgā darbinieka vārds no KNAB puses līdz šim nav ticis publiski izpausts, ir pamats aizdomām, ka no šīs iestādes atkal ir nopludināta informācija kādiem īpaši pietuvinātiem medijiem,» sacīja Elksniņš.

Jau ziņots, ka KNAB, veicot pārbaudi, ir noskaidrojis un atstādinājis no pienākumu pildīšanas vienu biroja amatpersonu, kura, iespējams, nopludinājusi tā dēvētās «Latvenergo» amatpersonu krimināllietas materiālus.

Kā aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, minētā amatpersona, «iespējams, izpaudusi ziņas no kādas KNAB lietvedībā esošās krimināllietas materiāliem». Patlaban birojs veic visas nepieciešamās darbības, lai noskaidrotu izpaustās informācijas apjomu. Tikmēr atstādinātās amatpersonas vārdu KNAB neatklāj.

Portāls «pietiek.com» aprīļa sākumā publiskoja vairākas telefonsarunas starp, iespējams, biznesa konsultantu Andreju Livanoviču, franču enerģētikas koncerna «Alstom Power» pārstāvi un bijušajām «Latvenergo» amatpersonām - prezidentu Kārli Miķelsonu un viceprezidentu Aigaru Meļko.

Sarunas esot ierakstītas 2010.gadā, KNAB izmeklējot «Latvenergo» amatpersonu iespējamo piekukuļošanu, ziņoja portāls. Vēlāk Miķelsons un Meļko tika aizturēti aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un naudas atmazgāšanu.

Saistībā ar «Latvenergo» amatpersonu lietas materiālu iespējamo nopludināšanu KNAB sāka dienesta pārbaudi, lai izvērtētu publiskotās informācijas autentiskumu un biroja darbinieku rīcību ar lietiskajiem pierādījumiem šajā krimināllietā.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks Latvijas Televīzijā pauda, ka krimināllietas materiālu nopludināšanā bez atstādinātās KNAB amatpersonas ir bijusi iesaistīta arī augsta valsts amatpersona, kas ir publiski zināma, bet nepārstāv tiesībsargājošās iestādes.

«Latvenergo» amatpersonu lietā KNAB par aizdomās turētām atzinis 17 personas, tostarp sešas amatpersonas. Viņu vidū ir arī bijušais «Latvenergo» prezidents Miķelsons, kurš tika aizturēts 2010.gada jūnijā, bet tā paša gada augustā tika atbrīvots no apcietinājuma pret 50 000 latu drošības naudu.

Lietu joprojām izmeklē KNAB, kas sola šogad to nodot prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu