TV3: «Latvenergo» lietas materiālu nopludināšanā, iespējams, iesaistīts arī Saeimas deputāts Elksniņš

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Iev Čīka/LETA

Iespējams, ka viens no «Latvenergo» lietas materiālu nopludinātājiem ir KNAB izmeklētājs Ruslans Balakleiskis, līdzdarbojoties Saeimas deputātam Andrejam Elksniņam (SC) liecina TV3 Ziņu dienesta rīcībā nonākusī informācija.

Balakleiska uzvārds medijos izskanēja jau pagājušajā gadā. Tieši Balakleiskis pieņēma lēmumu izbeigt kriminālprocesu par lidostas «Rīga» un aviokompānijas «Ryanair» slepeno līgumu, kas valstij radīja miljons latu zaudējumus.

Mediji toreiz ieinteresējās, vai Balakleiskim ir atbilstoša izglītība.

KNAB mājas lapā redzams, ka februārī Balakleiskis algā no iestādes saņēmis nepilnus 600 latus pirms nodokļu nomaksas. Viņa amatpersonas deklarācijas dati par pagājušo gadu vēl nav publicēti.2010 gadā viņa parādsaistības pārsniedza 42 tūkstošus eiro.

TV3 ziņo, ka Balakleiskis «Latvenergo» materiālu nopludināšanā, iespējams, darbojies kopā ar Saeimas deputātu, Nacionālās drošības komisijas pārstāvi Andreju Elksniņu, kuram joprojām nav izsniegta pielaide valsts noslēpumam.

Elksniņš nenoliedz, ka būtu ticies ar Balakleiski, taču kategoriski noliedz, ka viņam būtu kaut kas zināms par piedāvājumu «Latvenergo» bijušajam vadītājam Kārlim Miķelsonam par 25 tūkstošiem latu nopirkt KNAB rīcībā esošo izmeklēšanas informāciju.

Aizbildinoties ar pārbaudi, KNAB nedz apstiprina, nedz noliedz Elksniņa un Balakleiska saistību ar informācijas noplūdi.Arī Miķelsons to nekomentē.

Elksiņu no KNAB izmeklēšanas aizsargā deputāta imunitāte. Elksniš bija viens no tiem, kas Saeimas balsojumā iestājās pret deputāta imunitātes atcelšanu.

vēl viena klasificētas informācijas noplūde

Par to liecinot tālruņa zvans, kuru nedēļas nogalē Elksniņš saņēmis no kāda televīzijas raidījuma žurnālista. «Mediju pārstāvis man nosauca nesen atstādinātā KNAB darbinieka uzvārdu, kurš, pēc viņa rīcībā esošām ziņām, varētu būt nopludinājis KNAB materiālus «Latvenergo» lietā,» sacīja Elksniņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu