Elksniņš: drīz varētu sagaidīt arī ziņu, ka dzeru jaundzimušo bērnu asinis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (SC) pieļauj, ka informācijas noplūde no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ir tikai «ziediņi», salīdzinājumā ar to, kādi pārkāpumi birojā tiek pieļauti.

Korupcija, izspiešana vairākās lietās, tiesnešu noklausīšanās nozīmīgās lietās, materiālu falsifikācija – šī ir tikai daļa no iespējamajiem pārkāpumiem, kas tiek minēti deputāta un tiesībsargājošo iestāžu darbinieku sarunās, teikts Elksniņa paziņojumā medijiem.

 «Rodas priekšstats, ka savas pastāvēšanas laikā KNAB ir iemācījies vienīgi noklausīties telefonsarunas un uz to pamata kompilēt lietas. Tāpēc mani priekšlikumi Operatīvās darbības likumā cilvēktiesību aspektā šai iestādei ir graujoši un piespiedīs biroju darboties tiesiskuma ietvaros un publiski atzīt pieļautās kļūdas,» norāda deputāts. «Arī imunitāte, kas piešķirta KNAB un drošības iestāžu pārstāvjiem, ir tik plaša, ka pieļauj visplašāko pārkāpumu loku no šo amatpersonu puses,» - tā Elksniņš.

«KNAB būtu jāinformē sabiedrību par jaunām lietām, atklāto korupciju, reāliem rezultātiem, taču birojs vairāk ir izpelnījies uzmanību ar naudas līdzekļu zādzību, priekšnieku politisko nomaiņu, līdzekļu izsaimniekošanu, darbinieku atlaišanu «pa kluso», informācijas noplūdēm un politiski motivētām vajāšanām. Viss ir novests tik tālu, ka iestādes iekšienē nekāda uzticība nepastāv un ir jānoklausās pašiem savi darbinieki», saka deputāts.

«Nevienam arī nav noslēpums, ka viena konkrēta televīzijas kompānija ar apskaužamu regularitāti tiek pie klasificētās informācijas, kas nopludināta no KNAB. Tāpēc mani nemaz neizbrīna, ka pēc tam, kad es kārtējo reizi pievērsu sabiedrības uzmanību šai problēmai, sekoja kārtējā «sensācija» kurai nav nekāda seguma. Domāju, ka drīz varētu sagaidīt arī paziņojumu, ka Elksniņš dzer jaundzimušo bērnu asinis vai ko tamlīdzīgu», saka Saeimas deputāts.

TV3: «Latvenergo» lietas materiālu nopludināšanā, iespējams, iesaistīts arī Saeimas deputāts Elksniņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu