Lācene Made izbēgusi pēc «vecās metodes»; visticamāk, tagad mežā guļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdien no dabas takas izbēgušā lāča precīza atrašanās vieta šobrīd nav zināma, taču, visticamāk, lācis mežā guļ, portālam «Apollo» pastāstīja Līgatnes dabas takas pārstāvji.

Izrādās, ka izmukušais lācis ir lācene Made, kura pērn jau reizi bija izbēgusi, izrokot sev ceļu zem iežogojuma. Līgatnes dabas takas pārstāvji portālam «Apollo» apstiprināja, ka arī šoreiz izmukušais lācis ir Made un arī šoreiz lācenei izbēgt palīdzēja «vecā labā metode» - ceļa izrakšana zem nožogojuma.

Vēl svētdien Līgatnes dabas taku darbinieki zināja, kur atrodas lācene, jo viņa vairākkārt bija manīta netālu no iežogojuma, taču pēc tam iegājusi mežā un šobrīd precīza lācenes atrašanās vieta nav zināma.

Atbildot uz jautājumu, vai lācene nevarētu apdraudēt apkārt esošos iedzīvotājus, Līgatnes dabas taku pārstāvis «Apollo» sacīja, ka visapkārt ir mežs.

Jau svētdien ziņots - Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma aģentūru LETA informēja, ka lācene izbēgusi laika posmā no plkst.18 līdz plkst.18.30.

Pēc informācijas saņemšanas uz Līgatnes dabas taku teritoriju devās 11 policijas darbinieki, tomēr svētdienas vakarā lāci atrast nav izdevies. Naktī dežūrēt palika viena policijas ekipāža, kas uzraudzīja, lai teritorijā neierodas cilvēki, sacīja Jukāma.

Pirmdienas rītā lāča meklējumi ir atsākti.

Ņemot vērā, ka dabas takās mītošie lāči ir saraduši ar cilvēku klātbūtni, tiem ir mazināts baiļu instinkts. Sastapšanās ar šādu lāci ir bīstama, aģentūrai LETA sacīja Līgatnes pašvaldības pārstāvji vasarā - tad, kad Made izmuka pirmo reizi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu