Lācene Made «pazudusi bez pēdām»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Otrdien agri no rīta atsākušies Līgatnes lācenes Mades meklējumi, Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!» sacīja Līgatnes dabas taku vadītājs Jānis Andrušaitis.

Līgatnes dabas taku darbinieki otrdienas rītā nav atraduši jaunas lācenes pēdas, bet vecās nu jau aizskalojis lietus.

«[Vakar] Līdz tumsai meklējām pēdas, un šorīt esam atsākuši meklēšanu. Mums ir vajadzīgs miers, lai atrastu [lāceni],» sacīja Andrušaitis, piebilstot, ka ziņkārīgajiem patlaban nevajadzētu doties uz dabas takām.

«Tas ir atkārtots [lācenes] gājiens. Mums nemaz tas vairs nepatīk,» par bēgšanu no voljēra sacīja Līgatnes dabas taku vadītājs. «Tas ir ļoti nopietni, tas amats ir rokā. Grūti pašlaik izdomāt, ko darīt, lai liegtu viņai vēlēšanos bēgt.»

Līgatnes dabas taku vadītājs arī norādīja, ka lācis ir pieradis pie cilvēka, viņam nav baiļu sajūtu, kādas ir savvaļā dzīvojošiem lāčiem.

Jau vēstīts, ka Līgatnes dabas taku lācene Made svētdien vakarā jau otro reizi gada laikā izkļuva no iežogojuma, izrokoties tam pa apakšu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu