Lācene turpina klaiņot. Viņa ir nervoza un uztraukta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Lai arī Līgatnes dabas taku darbinieki atraduši lāceni Madi, viņa staigā pa mežu un nevirzās uz voljera pusi, aģentūrai LETA pastāstīja Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins (V).

Zvērkopjiem izdevies nodibināt nelielu kontaktu ar lāceni, taču tas bijis īsu brīdi un pēc tam viņa devusies atpakaļ mežā. Viss liecina, ka lācene ir uztraukta un nervoza. Dabas taku darbinieki viņai turpina sekot pa mežu.

Kā pastāstīja Šteins, arī pagājušajā gadā pēc lācenes atrašanas zvērkopei Velgai Vītolai kontaktu ar viņu izdevās nodibināt tikai nākamajā dienā.

Līgatnes dabas taku zvērkopji lācenei turpinās sekot līdz brīdim, kad satumsīs. Ja šodien lāci neizdosies aizvilināt atpakaļ uz voljeru, darbi rīt atsāksies līdz ar rīta gaismu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Līgatnes dabas taku vadītājs Jānis Andrušaitis, viss liecina, ka lācene joprojām nevēlas kontaktēties ar zvērkopjiem un pašlaik ir nozudusi meža masīvā, kuru dabas taku darbinieki aptuveni pārzina.

LETA jau ziņoja, ka no Līgatnes dabas taku voljera izbēgusī lācene Made pirms īsa brīža redzēta kādas dabas takām tuvējas mājas pagalmā, aģentūrai LETA pastāstīja Līgatnes dabas taku vadītājs Jānis Andrušaitis. Viņa jau ir ēdusi zvērkopju izlikto barību, bet atkal iebēgusi mežā.

Kā pastāstīja Andrušaitis, pašlaik jāmēģina saprast, kāda pašsajūta ir Madei un vai būs iespējams viņu ar našķu palīdzību aizvilināt līdz voljeram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu