Materiālu noplūšanu no KNAB izmeklēs Ģenerālprokuratūra

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vakar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētais, bet aprīlī sāktā kriminālprocesa materiāls par informācijas noplūšanu no biroja ir nodots Ģenerālprokuratūrai, to šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem apstiprināja KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Viņš sacīja, ka turpmāk kriminālprocesu, kurā aizdomās turamā statuss piemērots kādam biroja darbiniekam, izmeklēs Ģenerālprokuratūra, taču nepieciešamības gadījumā tiks piesaistīti arī KNAB darbinieki.

Kriminālprocess pagaidām tiek izmeklēts par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā jeb pēc Krimināllikuma 24.nodaļas.

Jau ziņots, ka saistībā ar tā dēvētās «Latvenergo» amatpersonu krimināllietas materiālu noplūdi KNAB ir sākts kriminālprocess, pagājušajā nedēļā LTV raidījumā «Sastrēgumstunda» sacīja KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Šajā procesā ir piemērots aizdomās turētās personas statuss KNAB amatpersonai, kas disciplinārlietas izmeklēšanas gaitā tika atstādināta no amata.

Kā ziņots, KNAB, veicot pārbaudi, ir noskaidrojis un atstādinājis no pienākumu pildīšanas vienu biroja amatpersonu, kura, iespējams, nopludinājusi tā dēvētās «Latvenergo» amatpersonu krimināllietas materiālus. Iespējams, tiek turēts aizdomās izmeklētājs Ruslans Balakleiskis, liecina neoficiāla informācija. Savukārt «TV3», atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēstīja, ka informācijas nopludināšanā varētu būt iesaistīts arī «Saskaņas centra» deputāts Andrejs Elksniņš.

Streļčenoks nevarēja pateikt, vai Elksniņš ir bijis KNAB uz pratināšanu. KNAB priekšnieks atzīmēja, ka ik dienu uz biroju nāk dažādas amatpersonas. Viņš pieļāva, ka to vidū varēja būt arī Elksniņš, tomēr droši viņš to nezina.

KNAB priekšnieks norādīja, ka nevar ne apstiprināt, ne noliegt, vai minētās personas - Elksniņš un Balakleiskis - ir tās personas, kas saistītas ar minēto informācijas noplūdes lietu.

Savukārt atbildot uz jautājumu, vai Elksniņa un Balakleiska vārdi publiskajā telpā nonākuši caur citu informācijas noplūdi no KNAB, Streļčenoks norādīja: «Varbūt kāda viena otra iesaistītā persona to speciāli izdarīja.»

KNAB priekšnieks nevēlējās atklāt nekādas detaļas par iesaistīto amatpersonu iesaistīšanās pakāpi un iesaistīšanas smagumu, lai nekaitētu izmeklēšanai.

Streļčenoks arī atzīmēja, ka kolēģi ļoti pārdzīvo par notikušo informācijas noplūdi, jo «KNAB strādā godīgi un profesionāli cilvēki».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu