Latvijas dizaineri pagaidām nav H&M plānos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jaimelondonboy, CC Licence

Zviedrijas apģērbu mazumtirdzniecības kompānija «Hennes and Mauritz» (H&M), kas šā gada rudenī atklās divus veikalus Rīgā, pagaidām neplāno sadarboties ar Latvijas dizaineriem apģērbu izveidē, biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja kompānijas pārstāvis Hokans Andersons.

Taujāts, vai par godu veikalu atvēršanai Latvijā nebūtu iespējama vietējo mākslinieku radīta apģērbu līnija, Hokans norāda, ka tā būtu interesanta ideja nākotnei.

«Patlaban nekas tāds netiek plānots,» piebilda H&M pārstāvis.

Vienlaikus «Retail Baltic» eksperts Zulfukars Tosuns akcentēja, ka H&M ir pazīstama kā kompānija, kas kopē savu apģērbu modeļus, izmainot atsevišķus akcentus tajos, lai izvairītos no tiesvedībām.

«Līdz ar to, ja kāds Latvijas dizaineris radīs starptautiski atzītu apģērbu līniju, pastāv iespēja, ka tās pakaļdarinājumu varēs nopirkt H&M veikalos,» sacīja Tosuns.

Jau ziņots, ka H&M nodibinājusi Latvijas meitasuzņēmumu SIA «H&M Hennes & Mauritz». Tā daļas pilnībā pieder Zviedrijas H&M, un pamatkapitāls ir 2000 latu. Kā uzņēmuma juridiskā adrese reģistrēta Rīga, Elizabetes iela 15-1.

Kā ziņots, H&M daudzstāvu veikalu izveidei Rīgas tirdzniecības centros «Alfa» un «Galerija Centrs» plānots investēt aptuveni piecus miljonus eiro (3,5 miljonus latu).

Pirmo H&M veikalu, kas būs zīmola vizītkarte Rīgā, plānots atvērt septembrī «Galerijā Centrs». Otru zīmola veikalu rudenī atvērs «Alfā».

Investīcijas tiks ieguldītas abu tirdzniecības centru pārbūvē, attīstībā un jaunu veikalu konceptu izveidē, lai izvietotu H&M, ko plānots sākt martā.

H&M veikals «Alfā» būs izvietot divos līmeņos aptuveni 2430 kvadrātmetru platībā, «Galerijā Centrs» - trīs līmeņos, aptuveni 2150 kvadrātmetros. Veikali pilnībā atbildīšot zīmola globālajam konceptam, piedāvājot gan sieviešu, gan vīriešu un arī bērnu apģērbu kolekcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu