Izsolē nonāk Airtona Sennas F1 stūre

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Silverstone Auctions

Zem izsoles āmura šī gada 16.maijā nonāks pati pirmā Sennas F1 stūre, ar kuru viņš 1984.gada Brazīlijas «Grand Prix» uzsāka savu straujo F1 karjeru. Izsoli rīko Lielbritānijas izsoļu nams «[s:41232]», kurš līdzās Sennas F1 stūrei vairāksolīšanā pārdos arī Sennas «Toleman TG-183B» sacīkšu formulu.

Izsoļu nama noteiktā stūres vērtība ir no 12 000 līdz 16 000 sterliņu mārciņu (10 217 – 13 623 lati). Ņemot vērā, ka citas Sennas piemiņas lietas ir vairākkārt pārsniegušas sākotnējo vērtību, var droši apgalvot, ka šī leģendārā stūre nebūs nekāds izņēmums. Par piemēru var minēt Sennas sacīkšu ķiveri, kura tika pārdota šī gada februārī par 71 000 sterliņu mārciņu (60 455 lati), kas divtik pārsniedza noteikto vērtību.

Leģendārais brazīliešu F1 pilots paliks daudziem atmiņā kā viens no visu laiku izcilākajiem auto sportistiem. Viņa traģiskā bojāeja 1994.gada Sanmarīno «Grand Prix» izcīņas laikā šokēja visu pasauli un radīja vairākas sazvērestību teorijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu