Pie Saeimas protestē pret apstākļiem, kuri izraisīja lācenes Mades nošaušanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēcpusdienā pie Saeimas privātpersona Viesturs Kavacs protestēja pret nepatiesas informācijas sniegšanu saistībā ar lācenes Mades nošaušanu, nepamatoti apsūdzot dzīvnieku suņa saplosīšanā, kā arī pauda neapmierinātību par iemidzināšanai domāto trankvilizatoru laicīgu nesagādāšanu.

Kavacs turēja rokās A4 formāta lapu ar tekstu «Par atbildīgu pienākumu pildīšanu», aicinot iedzīvotājus nepieciešamības gadījumā palikt un pastrādāt dažas stundas pēc darba laika beigām, lai atbildīgi veiktu savus pienākumus.

Ja lācis apdraudēja cilvēkus, tad viņu arī nācās nošaut, atzina aktīvais iedzīvotājs, skaidrojot, ka viņš protestē pret nepietiekamu sagatavošanos no atbildīgo institūciju un cilvēku puses. Kā vienu no argumentiem Mades likvidēšanai viņš bija dzirdējis nepieciešamību nodrošināt bērniem iespējas droši nokļūt skolā. Kavacs uzskata, ka Mades gūstīšanas vārdā skolēniem bija iespējams iedot brīvdienu, nevis uzreiz ķerties pie lāča nošaušanas.

Aktīvists protestu Rīgas domē nebija pieteicis, taču, tā kā viņš akcijā piedalījās viens, policija to neesot uzskatījusi par normatīvo aktu pārkāpumu. Pēc viņa personības pārbaudīšanas tiesībsargājošo institūciju darbinieki esot atļāvuši viņam turpināt demonstrēt savu pozīciju.

Kā ziņots, zvērināts advokāts Saulvedis Vārpiņš vakar nosūtījis iesniegumu policijai, lūdzot sākt kriminālprocesu saistībā ar lācenes Mades bēdīgo likteni.

Kā ziņots, šā gada 22.aprīlī, izrokoties zem iežogojuma, no Līgatnes dabas taku voljera atkārtoti izbēga lācene Made. Pirmo reizi viņa brīvsolī devās pērn augustā, taču toreiz jau nākamajā dienā lācene tika atrasta un aizvilināta atpakaļ uz «mājām».

Taču otrā bēgšanas reize Madei izrādījās liktenīga. Divas dienas nespējot lāceni aizvilināt atpakaļ uz nožogojumu vai iemidzināt, tika pieņemts lēmums viņu nošaut, jo dzīvnieks esot radījis draudus apkārtējiem iedzīvotājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu