Tiesa tomēr liek «Latvenergo» izmaksāt Miķelsonam atlaišanas pabalstu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Rīgas apgabaltiesa trešdien tomēr uzdevusi uzņēmumam «Latvenergo» izmaksāt tā bijušajam vadītājam Kārlim Miķelsonam atlaišanas pabalstu. Lai gan Miķelsons pieprasīja 36 000 latu atlaišanas atlīdzību, tiesa tomēr lēma, ka bijušajam uzņēmuma vadītājam jāizmaksā 5,6 tūkstoši latu.

Miķelsona advokāts Uģis Grūbe Latvijas Radio skaidroja, ka tiesas noteiktais mazākais pabalsta apmērs sakrīt ar izmaiņām likumos, kas neļauj uzņēmumu vadītājiem vairs saņemt tik lielus atlaišanas pabalstus kā pirms krīzes.

«Tas ir tas, ko norādīja paskaidrojumā atbildētājs [«Latvenergo»] un arī Ekonomikas ministrija, ka ir jāvadās nevis pēc darba algas, kas ir darba līgumā, bet gan pēc tās, kas noteikta tā dēvētajos krīzes gados. Saskaņā ar normatīviem aktiem valsts vai kapitālsabiedrībās periods, par kuru tiek maksāta kompensācija, ir divi mēneši, nevis seši, kā tas bija norādīts darba līgumā,» radio skaidroja advokāts.

Aģentūra LETA atgādina, ka Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa 23.janvārī pilnībā noraidīja Miķelsona prasību piedzīt no «Latvenergo» 36 000 latus.

Pirmās instances tiesas spriedumu apgabaltiesā bija pārsūdzējis Miķelsons, un tiesa apelācijas kārtībā lietu izskatīja aprīļa vidū.

Šodien pasludināto spriedumu 30 dienu laikā no 16.maija būs iespējams apstrīdēt Augstākās tiesas Senātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu